• 20 Głosów - 4.3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

<<<<<<<< CO TO JEST ZA RYBA? >>>>>>>> Zidentyfikuj gatunek ryby w tym temacie.

ethnix napisał(a):Co przedstawia obrazek?

Jak dla mnie to róża albo rak

Pesymista to człowiek, który z dwojga złego wybiera obydwa.

To było pewnie pytanie retoryczne, ethnix chodziło raczej o pokazanie że twoje zdjęcie jest nie wyraźne, zrób wyraźną fotkę to na pewno się rozpozna.

Pozdrawiam
Rafał

Oczywiście wiem że było to pytanie retoryczne. Lecz skoro jest to test na główkę to pomyślałem że warto odpisać.Big Grin Co do zdjęcia to się postaram, ale mógłby mi ktoś doradzić jak zrobić wyraźne zdjęcie ruchliwej małej rybce, pływającej zdala od ścianek akwarium??

Można spróbować tak: stanąć daleko od akwarium i użyć ,,zoom,, i przybliżyć ową rybkę, bez lampy błyskowej. Mi się tak nieraz udawało.Smile

Pozdrawiam
Rafał

baarrteek napisał(a):Jak w temacie. Co to za ryba? Ma pomarańczowy pas od 1/3 ciała do ogona. Ma również pomarańczowe zakończenia płetw i ciemne pionowe, trochę niewyraźne paski pod pomarańczowym paskiem. Dodam jeszcze że to jakieś danio. Byłem w zoologu i widziałem tę rybę tylko zapomniałem nazwy. To coś w stylu Danio halei czy jakoś tak. Przepraszam za jakość zdjęcia, ale to strasznie ruchliwa ryba i trudno ją uchwycić. To zdjęcie to owoc 4 dni prób.Big Grin

To jest Danio choprai.

Potęga słów wielokrotnie powtarzanych jest wielka. Nie zwalnia nas to jednak z myślenia i dociekania prawdy drogą pogłębiania wiedzy i własnych doświadczeń.

Wielkie dzięki Maju. Tak to rzeczywiście Danio choprai.Smile Bardzo mi pomogłaś!

edit: Może pomorzecie mi zidentyfikować jeszcze jedną rybę. Jej zdjęcie znajduje się w załączniku. Sądze że nie powinno być z nią większych problemów bo zdjęcie jest o wiele lepsze.

Załączone pliki Miniatury

Zwinnik Blehera Czerwonogłówka

Pozdrawiam
Rafał

Wielkie dzięki. Bardzo mi pomogliście!!!

Witam! Pomóżcie zidentyfikować "jegomościa" w moim akwarium Wink[attachment=7489]

Załączone pliki Miniatury

Nie zabardzo umiem rozróżniać gatunki rym, ale dla mnie na 99% to jest otosek.

Skocz do: