2
No wiem. Już zaplanowałem ławicę 30 neonów, ale myślałem jeszcze o kilku średnich rybkach tak do 5 sztuk - i naprawdę nie mam pojęcia jakie to mogą być. Tylko te mieczyki mi pasowały.
15
aikr napisał(a):No wiem. Już zaplanowałem ławicę 30 neonów, ale myślałem jeszcze o kilku średnich rybkach tak do 5 sztuk - i naprawdę nie mam pojęcia jakie to mogą być. Tylko te mieczyki mi pasowały.
Jeżeli dasz skalary i 30 neonów to nie ma sensu ładować więcej ryb w toń wodną uważam, że będzie to wystarczy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.10.2009, 23:27 {2} przez
ethnix.)
2
Ok, dzięki za rady. Poczytałem trochę o proponowanym sprzęcie. Kupiłbym filtr JJBL CRISTALPROFI e900 , bo ten e1500 to podobno do akwarium 600l !!! Grzałka Eheima Jager Grzałka 150W też mi cenowo odpowiada. Zabieram się za czytanie o roślinkach.
1
Posiadam akwa 200 litrowe,zalane tydzien temu. Z tego co wyczytałem na forum mój filtr chyba nie da rady walczyć z brudem ( posiadam aquale Unifilter 750 UV,a propos, ktoś w ogóle wie,jak ustawić w tym filtrze wydajność? Jest tylko pokrętło,które przesuwa się w lewo i prawo i tyle)Jaki byście polecili jako dodatkowy filtr,bo już teraz mam problemy (akwa jest bez rybek)są jakieś dziwne "wodorosty"na wszystkich szybach.. pzdr
33
Zainwestuj w kubełek, a ten co masz zostaw sobie jako dodatkowy.
W instrukcji powinno pisać jak obniżyć przepływ.
Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !
Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.
19
A nie lepiej sobie zainwestować w glonojady,
28
co za bzdury? ;O "glonojady" czyli najczęściej zbrojnki niebieskie jak są małe jedzą glony, potem przestają to robić, i tak nie zastąpią dobrej i opieki nad akwarium i wydajnego filtra.
9
filtr nie przeciwdziała glonom, a glonojady nie filtrują wody, więc co ma piernik do wiatraka?
Pesymista to człowiek, który z dwojga złego wybiera obydwa.
36
mateuszek78 napisał(a):Posiadam akwa 200 litrowe,zalane tydzien temu. Z tego co wyczytałem na forum mój filtr chyba nie da rady walczyć z brudem ( posiadam aquale Unifilter 750 UV,a propos, ktoś w ogóle wie,jak ustawić w tym filtrze wydajność? Jest tylko pokrętło,które przesuwa się w lewo i prawo i tyle)Jaki byście polecili jako dodatkowy filtr,bo już teraz mam problemy (akwa jest bez rybek)są jakieś dziwne "wodorosty"na wszystkich szybach.. pzdr
Ja zmagałem się z tym "wieki" czytałem rady i stosowałem. Żadna nie pomagała. Doszedłem do wniosku iż lepsze wkłady filtracyjne (gąbki) tym mniej syfu. Zastosowałem ile się da drobnoporowatych gąbek i gitara. Nie wiem czemu każą dokupywać dodatkowe filtry lub lepsze acz kolwiek ja mam kubełkowy na litrarz większy bo z czasem zamierzam zmienić na 200l
36
baarrteek napisał(a):filtr nie przeciwdziała glonom, a glonojady nie filtrują wody, więc co ma piernik do wiatraka?
A wg. mnie przeciwdziała jak najbardziej tylko wkłady trzeba mieć lepsze a nie standardowe takie jakie dają z nowym filtrem. Zmień sobie to zobaczysz tylko trzeba płukać trochę częściej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.01.2010, 18:23 {2} przez
toomeka@wp.pl.)