0
Proszę kogoś kto kto się trochę na tym zna aby upewnił mnie o odmianie tej ryby. Jest to czysta paletka nie mieszaniec. Samiec jest na zdjęciu. Samica jest troszkę mniejsza i pilnuje larwy, ponieważ udało mi się rozmnożyć tą paletkę (larwy póki co mają jeden dzień). Jeśli ktoś wie i jest przekonany co to za paletka prosiłbym o opinię i ewentualną wycenę.
ps: na pewno to nie jest blue diamond.
Pozdrawiam i czekam na opinie.
38
kukol88 napisał(a):ps: na pewno to nie jest blue diamond.
Po wpisaniu blue diamond discuss w wyszukiwarce grafiki google znalazłem zdjęcie z taką oto stroną:
http://www.ilmondomarino.com/discusworld..._Kevin.htm
Rybka na zdjęciu to najprawdopodobniej Blue Diamond
Może ten link ci pomoże:
http://www.discusnada.org/discus/classification.html
11
Jacek napisał(a):Nie znam się dokładnie, ale młode już były i faktycznie przenoszone w pysku, dodatkowo rybka tworzy pary. Walczą ze sobą będąc na przeciwko siebie, dodatkowo strasząc rywala rozszerzonymi buźkami, nie wiem jak to się fachowo nazywa, ale skrzela odchylają kierując się do przodu i wygląda to na straszenie w formie zwiększenia objętości twarzy. Zauważyłem, że callainos posiadają atrapy jajowe, moje wcale i jednak są chyba bardziej podłużne, te faktycznie bardziej na pielęgnice wyglądają. Mam nadzieję, że zrozumiale napisałem, dzięki wielkie za zainteresowanie.
Dlatego wolę się zapytać ludzi, którzy się znają niż mam później cioci jakiejś wygadywać, że to "psuedofilkatika lochnetenka". Może to jednak nie są pyszczole, nie wiem czy jakieś inne pielęgnice przenoszą młode w pyskach. Jak były młode to przenosiła je partiami w inne miejsca.
Np ellioti przenoszą młode.Mi to przypomina akarę ale wersji "blond" jeszcze nie spotkałem

Być może że hybryda lub wersja albinotyczna i trudno będzie zidentyfikować.
0
ptaku2020 napisał(a):kukol88 napisał(a):ps: na pewno to nie jest blue diamond.
Po wpisaniu blue diamond discuss w wyszukiwarce grafiki google znalazłem zdjęcie z taką oto stroną:
http://www.ilmondomarino.com/discusworld..._Kevin.htm
Rybka na zdjęciu to najprawdopodobniej Blue Diamond
Może ten link ci pomoże:
http://www.discusnada.org/discus/classification.html
To nie jest blue diamond, ponieważ diamondy nie mają pasów poprzecznych na ciele (te mają chociaż słabo to widac) oraz pasów wzdłóż płetwy brzusznej i grzbietowej. Dodam, że ta paletka przechodzi w zielony kolor, bo na zdjęciu to nie wyszło.
1
bumboo napisał(a):Jacek napisał(a):Dostałem od znajomego z pracy, skąd On je ma nie mam pojęcia, ale szukałem w tylu miejscach, na wielu forach i fotografiach, aż sam w końcu zamieściłem fotkę tutaj. Możliwe, że to jakaś domowa odmiana
. Nie wiem jak wstawić fotki na forum, bo bym mógł więcej zamieścić.
Jacuś znalezienie w sieci Twojej rybki jest tak proste jak wstawienie zdjęcia na forum. Tatuś Twój jest pewnie z zawodu dyrektorem, który wpoił Ci, że zawsze znajdzie się ktoś, kto wykona robotę za Ciebie. Proponuję ci troszkę wysiłku a satysfakcji nie będzie końca.Kolego więcej czytaj mniej pisz a problemy same się rozwiążą 
Świetna odpowiedź, pewno Twój tatuś jest bufonem i wpoił Ci, że jesteś najmądrzejszy i wszystko wiesz najlepiej. Akurat poruszam się w innych dziedzinach niż fora. Lepiej jakbyś napisał co to jest i podpisał, żebym szukał lepiej, lecz musiałeś się wysilić, ale pewno o tym nie wiesz, bo monitor ogranicza Twoje pole widzenia. Kolego może więcej słuchaj, a nie się mądruj to zaczną Cię ludzie doceniać. Zakończyłem dyskusję z Tobą.
13
bumboo napisał(a):Jacek napisał(a):Dostałem od znajomego z pracy, skąd On je ma nie mam pojęcia, ale szukałem w tylu miejscach, na wielu forach i fotografiach, aż sam w końcu zamieściłem fotkę tutaj. Możliwe, że to jakaś domowa odmiana
. Nie wiem jak wstawić fotki na forum, bo bym mógł więcej zamieścić.
Jacuś znalezienie w sieci Twojej rybki jest tak proste jak wstawienie zdjęcia na forum. Tatuś Twój jest pewnie z zawodu dyrektorem, który wpoił Ci, że zawsze znajdzie się ktoś, kto wykona robotę za Ciebie. Proponuję ci troszkę wysiłku a satysfakcji nie będzie końca.Kolego więcej czytaj mniej pisz a problemy same się rozwiążą 
A Ciebie kto upoważnia do takich wypowiedzi, chłopak nie wiedział to się zapytał, a forum jest od tego ! Widocznie Ty masz jakiś kompleks "Tatusia dyrektora", wk......ą mnie takie odpowiedzi jak Twoje !
"...Nigdy Nie Jest Tak Źle,...By Nie Mogło Być Gorzej..."
Piszę poprawnie po polsku.
-gg: 4417762
- 100 litrów (ryby Ameryki Płd.):
http://www.akwaswiat.net/-100-l-ogolne-t-14088.html
1
Dlatego właśnie tu zawitałem, nie wiem więc pytam ludzi, którzy posiadają znacznie większą wiedzę w tym zakresie. Wydaję mi się, że od tego są fora, ale nie róbmy tu bezsensownym odskoczni od tematu.
11
Przepraszam za podpięcie lecz nie chce zakładać nowego tematu. Powiedzcie co to za ryba ta nad Kiryśnikiem.
38
Mystus Vittatus
Pozdrawiam
Rafał
11
robto napisał(a):Przepraszam za podpięcie lecz nie chce zakładać nowego tematu. Powiedzcie co to za ryba ta nad Kiryśnikiem. 
Dzięki za natychmiastową odpowiedź.