3
Zakladam 112l akwarium za dwa tyg, w ktorym pierwsza planowa role ma zajac bojownik z dwoma dziewczynkami i 5 kiryskow, co mogl bym jeszcze dorzucic, myslalem o parce pielegniczek ramireza albo kakadu. Myslalem tez o krewetkach bo zawsze mnie interesowaly a nigdy nie mialem. Co wy na to?
kulą mówimy NIE!!!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.08.2009, 13:29 {2} przez
wolverine.)
3
pielęgniczki nie,krewetki mógł by zjeść bojownik,ale jak będziesz miał mech to niem powinien.
możesz dożucić 15szt razbory klinowej i 5 szt otosków
-.-'
25
bojek 1+2
ramireza chociaz ja bym nie ryzykowala
kiryski
i jakies stadko na srodek: neon lub razbora klinowa, czerwonoglowki....
oraz ewentualnie Krewetka filtrujaca
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.08.2009, 13:46 {2} przez
viktim.)
3
viktim napisał(a):bojek 1+2
ramireza chociaz ja bym nie ryzykowala
kiryski
i jakies stadko na srodek: neon lub razbora klinowa, czerwonoglowki....
oraz ewentualnie Krewetka filtrujaca
mech z krewetkami mysle ze bedzie, nie ryzykowal bys ramirezy z bojkiem? Podszczypywala by go po pletwach o to ci chodzi?
kulą mówimy NIE!!!
25
tak szczegolnie kiedy ramirezy beda mialy tarlo- moze dojsc do nieporozumien. Moj bojek atakowal tez swoje partnerki i byl bardzo bojowo nastawiony do wszystkich- jak tylko oddalam dziewczyny, to sie od razu uspokoil.
poczytaj o propozycjach obsad dla 112l
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.08.2009, 14:25 {2} przez
viktim.)
11
Hmm w 112l można coś takiego:
1x bojownik samiec (bez samic bo tylko potem pływają z postrzempionymi ogonami)
25x razbora klinowa
1x zbrojnik niebieski
5x kirysek (najlepiej jeden gatunek)
(krewetek też bym niedawał bo źle znoszą nawożenie, a pozatym bojek je może wykończyć)
a jak koniecznie chcesz samca bojka i samiczki to tak:
1x samiec bojownika
3x lub 4x samica bojownika
15x razbora klinowa
1x zbrojnik niebieski
5x kirysek (najlepiej jeden gatunek)
ps. pamiętaj o dojrzewniu zbiornika.
3
to nie bedzie moje pierwsze akwarium, wiec nie boj sie pozwole mu dojrzec zreszta wszystko uwiecznie na zdjeciach i wrzuce tutaj, co do tych razbor to nie jestem pewien. Wydaje mi sie ze one jak i neonki sa calkowicie pozbawione osobowosci , plywaja szukajac jedzenia i tyle. Jak wyglada sytuacja kiryska z krewetkami??
kulą mówimy NIE!!!
25
to pomysl o czerwonoglowkach- fajne male lobuzy

a kiryski z krewetkami raczej ok. Sa tez krewetki filtrujace- znacznie wieksze od tych malych.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.08.2009, 16:36 {2} przez
viktim.)
11
kiryski i krewetki całkiem ok ale niektury bojownik i krewetki= najedzony bojownik, razboray klinowe są bardzo fajne ale harakter mają jak neony to fakt, ale one i bojownik to jest idealne towarzystwo a i to ładnie wygląda.
A i jak z bojkiem samca + kilka samic czy samego samca??? (ja polecam fajnego samego samca)
a jak nie to ze 2-3 samice bojka bez samca
3
akwarystyk 030 napisał(a):kiryski i krewetki całkiem ok ale niektury bojownik i krewetki= najedzony bojownik, razboray klinowe są bardzo fajne ale harakter mają jak neony to fakt, ale one i bojownik to jest idealne towarzystwo a i to ładnie wygląda.
A i jak z bojkiem samca + kilka samic czy samego samca??? (ja polecam fajnego samego samca)
a jak nie to ze 2-3 samice bojka bez samca
mam wielka nadzieje na zakup "madrego i ulozonego bojownika" w sklepie w ktorym mam zamiar go kupic trzymane sa one z innymi rybami wiec licze ze nie bedzie bardzo agresywny a co do krewetek zrobie mnostwo kryjowek dla nich no i mech wiec powinno byc ok a co do samic chetnie kupil bym dwie dziewczynki dla niego ale to juz pozniej jak akwarium troszke zarosnie chodzi mi o kryjowki dla nich
kulą mówimy NIE!!!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.08.2009, 12:35 {2} przez
wolverine.)