• 4 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czy ona jest kotna (jest w ciąży) ? Wszelkie pytania na ten temat proszę zadawać tutaj !

Może narybek wypłynie więc ja bym go odłowił. A samicę już bym dał do kotnika skoro to jej młode tzn że już się koci.

I tak ma zostać...

(11.02.2013, 18:40)Gupik_86 napisał(a):  Może narybek wypłynie więc ja bym go odłowił. A samicę już bym dał do kotnika skoro to jej młode tzn że już się koci.

Platka okociła się wcześniej, nie była w kotniku, więc narybek był w akwarium.
Dzisiaj po przełożeniu okociła się drugi raz, młode są w kotniku. Gdy dzisiaj podniosłem zamek, po tym "pierwszym" narybku ani śladu. Pewnie został zjedzony Sad

Dobrze, że udało Ci się przenieść zanim się okociła drugi raz Wink

Co do starego narybku, trudno, tak bywa. Będzie lekcja na przyszłość, chyba, że schowały się gdzieś indziej, ale to już Ty wiesz najlepiej. Poczekaj do jutra i popołudniu wyjmij samice z kotnika Wink

I tak ma zostać...

(11.02.2013, 22:23)Gupik_86 napisał(a):  Dobrze, że udało Ci się przenieść zanim się okociła drugi raz Wink

Co do starego narybku, trudno, tak bywa. Będzie lekcja na przyszłość, chyba, że schowały się gdzieś indziej, ale to już Ty wiesz najlepiej. Poczekaj do jutra i popołudniu wyjmij samice z kotnika Wink

Mam pytanie.

Czy moja złota molinezja jest w ciąży? Załączam zdjęcia. Chcę jeszcze dodać, że samczyk często pływa za samicą i kieruje się pyszczkiem w jej odbyt. Czy to normalne? Czy mam spodziewać się młodych?

Dziękuję za odpowiedź.

Załączone pliki Miniatury

(22.02.2013, 22:25)Piater17 napisał(a):  
(11.02.2013, 22:23)Gupik_86 napisał(a):  Dobrze, że udało Ci się przenieść zanim się okociła drugi raz Wink

Mam pytanie.

Czy moja złota molinezja jest w ciąży? Załączam zdjęcia. Chcę jeszcze dodać, że samczyk często pływa za samicą i kieruje się pyszczkiem w jej odbyt. Czy to normalne? Czy mam spodziewać się młodych?

Dziękuję za odpowiedź.

Moim zdaniem tak, widać ciemniejszą (pomarańczową) plamkę. Jak przyjrzysz się bliżej, to być może będziesz w stanie zobaczyć wewnątrz jajeczka (przynajmniej u mojej molinezji widać, jest tego samego koloru i w najbliższym czasie spodziewam się małych).

(23.02.2013, 00:28)Radek0909 napisał(a):  
(22.02.2013, 22:25)Piater17 napisał(a):  

Mam pytanie.

Dziękuję za odpowiedź.

Moim zdaniem tak, widać ciemniejszą (pomarańczową) plamkę. Jak przyjrzysz się bliżej, to być może będziesz w stanie zobaczyć wewnątrz jajeczka (przynajmniej u mojej molinezji widać, jest tego samego koloru i w najbliższym czasie spodziewam się małych).

Dzięki. Czyli do kotnika, tak?

Taaakkkkkk.. Big Grin

I tak ma zostać...

Witam. Jestem nowa w swiecie akwarystyki i od niedawna mam akwarium. Mam Platka ale nie wiem czy ona jest kotna czy to tylko tak z natury wyglada. brzuszek ma pulchny niz pozostale czy to mozliwe ze jest kotna rybka?PROSZE O POMOC

Dodaj jakieś fotki Wink
Question 

Witam. Mam akwa 60l z taką obsadą(patrz niżej) i problem taki że jedna z platek jest chyba w ciąży, to moje pytanie. Mam parę zdjęć ale są nie wyraźne albo nie widać plamki. Chcę zapytać jakichś hodowców tego gatunku jak te ryby się zachowują w czasie ciąży. Moja platka chowa się między roślinami , korzeniem i gdy tylko przejdę to się tak chowa że nie można jej zrobic zdjęcia. Samiec też już jej tak nie goni.
Obsada :
Bojownik
Neon innessa 10
Platka 4 (1+3)
Krewetki red cherry i amano razem 10
Glonojad syjamski 3.
Helenka 2 szt (na zatoczki).[/align]
Czy ona jest w ciąży i kiedy ja dać do kotnika?

Znam tylko podstawy akwarystyki :/

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

Skocz do: