• 20 Głosów - 4.3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

<<<<<<<< CO TO JEST ZA RYBA? >>>>>>>> Zidentyfikuj gatunek ryby w tym temacie.

witam
już dawno kupiłem te ryby i mam ich kilka w mojej 500l-ce
jak kupowałem to sprzedawca powiedział że jest to
PYSZCZAK MIODOWY ( HONG ), ale przeszukałem net i nie znalazłem ryby o takiej nazwie .Proszę o identyfikacje i poprawne nazewnictwo.
pozdro

Tematy zostały połączone.
Korzystaj proszę z opcji SZUKAJ - Kejdi

Załączone pliki Miniatury

michal ta ryba wyglada zupelnie inaczej,nie ma "przyssawki" i pyszczek znajduje sie na przodzie leciutko skierowany w dol otoczony miesistymi wasikami sztuk 6,w leb zachodze bo przekopalam neta i ie moge dojsc co to,ale moge dodac extra fotki bo udalo mi sie go przychaczyc jak drzemal(swoja droga swietnie wyszedl na zblizeniu pychola)            

no i cisza jak po smierci organisty i badz tu czlowieku madry...

Szukaj pod hasłem Labidochromis sp. hongi

Potęga słów wielokrotnie powtarzanych jest wielka. Nie zwalnia nas to jednak z myślenia i dociekania prawdy drogą pogłębiania wiedzy i własnych doświadczeń.

Na 99% jest to Labidochromis sp. Hongi. 99% bo w zależności od tego czy jest to samiec dominujący czy nie to różnie się wybarwiają. Na przykład u mnie samiec alfa wygląda jak Twój, a dwa inne mają mniej widoczne pasy.

Malawi 375l

dzięki za pomooc wszystkim.

temat uważam za zamknięty
pozdro

spokojnie;p rzuciłeś dosyć trudny temat. jak znajdzie się ktoś kto zna nazwe tego fisza to na pewno(czy to sie pisze razem?O.o) ją tu wpisze (wpisze-fisze...ale rymy xD). może jutro sie wybire do niedzielskich i jeszcze raz porównam oraz zapisze sobie nazwę tej b. podobnej rybki i zobaczymy.....a teraz relax....tejk it iiiiiiiiiiiiiiiiiiizej

tjaaaaaaa......

do bajabongo
misgurnus anguillicaudatus możliwe że to to. To jakiś mulojad a dokładniej piskorz mułowy.....mam nadzieje że to to.

tjaaaaaaa......

bajabongo76 napisał(a):a kto mi powie co to za rybka dodam zdjecie choc nie najlepsze bo jest bardzo ruchliwa dluga na jakies 6 cm bardzo wijaca podobna do kozy na pyszczku ma 6 miesistych dosc dlugich czolkow

mastacembelus circumcintus to jest prawidlowa nazwa

Witam

Ja mam w jednym akwarium takie małe rybki, nie pamiętam jak się nazywały dlatego proszę o pomoc. Nadawały by się do akwarium 27 l ? Czy kupując trzeba kupić stadko (5-6 sztuk)? W akwarium chciałbym mieć jeszcze parę krewetek Red Cherry

Pozdrawiam

Zdjęcie w załączniku, przepraszam za słabą jakość, rybki są w ciągłym ruchu.

Załączone pliki Miniatury

To są Kardynałki, z tego co pamiętam jest to rybka stadna. Jest również bardzo wytrzymała ;D Preferuje chłodniejszą wodę. @EDIT Jednak to troszkę za mały litraż dla kardynałów, tak mi sięwydaje...

"Heartbeats they were racin'
Freedom he was chasin'
Spotlights, sirens, rifles firing
But he made it out
With a bullet in his back."
AC?DC - Jailbreak

Skocz do: