• 2 Głosów - 1.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[200 L] Ameryka Południowa

Można spytać jak doprowadziłeś do takiego pH wody Smile ?

Wszystko ładnie rośnie, zarasta i wygląda. Doszło kilka otosków po okazyjnej cenie. Teraz jest 10. Skalary trochę się tłuczą, ale nie zajęły jeszcze konkretnego
terytorium.

200 L Ameryka Poludniowa

28 l Krewetki

"Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś"

Skalary po raz pierwszy się wytarły, ale słabo idzie im obrona przed hordą neonów, chociaż walczą zaciekle. Podejrzewam, że jajeczka znikną do rana, ale frajda jest Smile

200 L Ameryka Poludniowa

28 l Krewetki

Fajny baniaczek.Taki klimatyczny Smile
Jak ja miałem skalary to tarły mi się na przemian co dwa tygodnie.Nigdy w ogólnym nie udało mi się dochować potomstwa.

"Tylko prawdziwa przyjaźń to potęga..."
Małe Malawi-nieistniejące
http://www.akwaswiat.net/-200-malawi-t-28348.html
Prawie Azja-nieistniejące
http://www.akwaswiat.net/-200l-azja-the-...867-9.html

Też nie sądzę, żeby coś się uchowało tym razem. Może przy następnym tarle zrobie baniak na maluchy. Doszła dzisiaj jeszcze nowa lampa. Upgrade z 2 x 30 W T8 na 4x 39 W T5. Big Grin

200 L Ameryka Poludniowa

28 l Krewetki

Kolejna para odbyła tarło. Tym razem zostawiłem ikrę w ogólnym. Załączam też nocne światło, może to pomaga. Rodzice przypilnowali ikry bardzo dobrze. Myślę, że mogło wykluć się ok. 70 % larw. Dalej nie schodzą z posterunku i młode mają już pięć dni, niedługo skończą im się woreczki żółciowe i zaczną pływać. Ciekawe co wtedy...

200 L Ameryka Poludniowa

28 l Krewetki

Tyle światła w takim akwarium? CO2? Masz mało roślin i nie są one wymagąjace/szybkorosnące. Od tego połączenia nabawiłeś się glonów. Niezbyt mi się podoba, sztucznie jest.

Nie od tego, ale zgadzam się że jest za dużo, dlatego teraz świecą dwie. Są szybkorosnące. Żabienice wystrzeliły jak głupie kiedy podawałem węgiel i potas.
Kwestia gustu, dla mnie jest super.

200 L Ameryka Poludniowa

28 l Krewetki

Super baniaczek Wink wielki plus ;p
tyylko pozazdrościć ;*

Pytanko
czy akwarium jest na bazie ziemi ogrodowej? oprócz kulek gt stosujesz inny preparat do uzyzniania podloza?
pozdro.

Skocz do: