• 14 Głosów - 4.36 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada 54l-63l - czytaj i pytaj w tym temacie w razie problemów

Czytałam ze dla welonki wystarczy 30 litrów. Wszedzie co innego pisza i nie wiadomo czemu wierzyć.

Jestem Kobietą !

moje akwa:
60l -> chwilowo 1 zbrojnik niebieski .... poszukuję ciekawej obsady ...

Wierz komu chcesz, ale pomyśl logicznie:czy ryba dorastająca do 25cm może życ w 30l?

Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.

Doświadczeniu innych należy wierzyć, a nie temu, co ktoś przepisał z jakiejś książki.
Słuchaj Lukaaasa i Strojtera Smile

welon... ? 25 cm ... ? ... Pokaz mi zdjecie to uwierze.

Widzicie ? Jestescie wielcy znawcy , ale jak ktos chcialby rzeczowych dowodów to od razu nastaje cisza ...
Naczytaliście sie bzdur na Wikipedii i myślicie ze jestescie obeznani w temacie.

Jestem Kobietą !

moje akwa:

mam w 54l
hokejówke
2 glonki
15 małych mieczyków i 1 dużych samiec
6 danio
1 kirysek pstry
dużo roślin poukładane byle jak ponieważ nie chciało mi się układaś

to zmień ta obsadę.
mieczyki wylot.
Hokejówki są stadne tak samo jak kiryski.
I na glonki to też za mało

"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki"

Jesteś na dobrej drodze do zrobienia konserwy rybnej tylko wystarczy poczekać aż podrosną te mieczyki

A tak na serio czy naprawdę tak trudno jest przed wpuszczeniem jakiejś ryby do akwa wpisać w wyszukiwarkę jej nazwę i sprawdzić w jakim powinna być akwa to jest podane w praktycznie każdym opisie

Młode ampularie do oddania !!!

andrzejkowac napisał(a):Jesteś na dobrej drodze do zrobienia konserwy rybnej tylko wystarczy poczekać aż podrosną te mieczyki

A tak na serio czy naprawdę tak trudno jest przed wpuszczeniem jakiejś ryby do akwa wpisać w wyszukiwarkę jej nazwę i sprawdzić w jakim powinna być akwa to jest podane w praktycznie każdym opisie

sorki hokejówek miałem 8 pozdychały kupowałem dalej i ciągle zdychały zawsze tylko ta jedna przeżywała
to mogę hokejówek wyrzucić a kirysków i gupików dokupić.
a glonojad 18cm czekam zęby brat pod koniec miesiąca kupi 250 lub 300l to będzie miał więcej miejsca.

to co wy na wyrzucenie hokejówki a kupić kirysy i gupiki

Zdecydowalam sie na 2 welonki , maja po 5 cm , wiec takie akwarium na razie im starczy , jak podrosną i zacznie sie im robic ciasno pomysle o zmianie akwa.

Welonki juz sie zaaklimatyzowaly i czuja sie swietnie Wink Szaleją w bąbelkach od napowietrzacza xD , a z filtra zrobiły sobie domową siłownie ;p;p. Jednak mam problem z roslinkami ... , jako ze welonki uwielbiają podgryzac mi roslinki , te zaczeły żółknąć ... dałam nawóz w tabletkach , ale nic nie pomogło , czego moze to byc przyczyna ? co zrobic zeby nie obgryzały roślin , i jakie roślinki ewentualnie kupić zeby wytrzymały??

Jestem Kobietą !

moje akwa:

Skocz do: