• 3 Głosów - 3.67 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wszystko na temat obniżania pH

A ja mam pytanie co do podwyższenia pH. Kupiłam płyn do podwyższenia i sprzedawca powiedział że można dodawać go jak są rybki w akwarium. I tak zrobiłam. Czy rybkom może to zaszkodzić? Płyn z tropical ' a.

I zapomniałam dodać, podwyżenie nie było duże, podwyżałam tak gdzieś o 16.00 i nadal żyją... Nie pisało nic na opakowaniu jak dodawać.

olaa napisał(a):I zapomniałam dodać, podwyżenie nie było duże, podwyżałam tak gdzieś o 16.00 i nadal żyją... Nie pisało nic na opakowaniu jak dodawać.

Ja też mam z tropicala no ale na minusSmileMam taką książeczkę z tymi preparatami i tam pisze że nie wonlo tego wlewać do akwa z rybkami.
Ale myśle że jak po troszku codziennie się doleje to nic się nie stanie.
Dałem tego z 50 kropel i narazie jest git.

Czy stosowanie środków na obniżenie ph jest całkiem bezpieczne dla roślin i ryb??

to zależy jakie.ale środki mało pomagają ,najlepiej lać wodę RO,albo destylowaną na obniżenie PH.

maniuch napisał(a):to zależy jakie.ale środki mało pomagają ,najlepiej lać wodę RO,albo destylowaną na obniżenie PH.

na przykład Tropicala ph-

A dajesz wodę z RO czy destylowaną??

ja daje demineralizowaną.ten tropical raczej jest ok.

a gdzie można kupić tą wodę demineralizowaną?

rabcik napisał(a):a gdzie można kupić tą wodę demineralizowaną?

najlepiej w hipermarkecie na dziale samochodowym 5l,albo 1l.

maniuch napisał(a):
rabcik napisał(a):a gdzie można kupić tą wodę demineralizowaną?

najlepiej w hipermarkecie na dziale samochodowym 5l,albo 1l.

ile kosztuje 5l??

Ja bym najzwyczajniej w świecie poszedł do zoologicznego i poprosił coś na obniżenie PH i po problemie Tongue

Skocz do: