• 6 Głosów - 4.67 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Welonki (i inne ryby) - kula czy akwarium - fakty i mity

Dla wszystkich miłośników kul - proponuję przeczytać:
Kula nie dla ryb: http://www.akwarium.info.pl/index.php?op...Itemid=274

www.AKWARIUM.iNFO.pl
Codziennie nowa porcja wiadomości akwarystycznych
www.facebook.com/AKWARIUMiNFO - Polub nas na FB
www.youtube.akwarium.info.pl - Odwiedź nasz kanał na YT

Kula to już przeszłość, rzadko kto ma kule ,coraz więcej osób wie że kula jest złem dla ryb, rodzice wbrew pozorom też chcą żeby zwierzę się nie męczyło ,lecz myślą - ''Przecież nasze dziecko to gówniarz, jak mu kupimy akwarium to wdzięczności zero będzie , i pewnie mu się szybko znudzi'' = Tak samo jest z psami i kotami - Mamo chce pieska, - a po 2tygodniach nie ma kto się pieskiem opiekować...
Taka idea kul , a za to że niektórym się podobają , to ich sprawa, lecz to już ich interes czy chcą męczyć ryby , czy nie.Baaardzo dużo osób miało kule, ja miałem , i to nie raz, raz trzymałem w kieliszku 100ml , ale odrobina zaufania u rodziców , i dostałem 45l , wystarczy się podlizać , lub lepsze oceny- nic prostszego. (Działa do 6 klasy podstawówki, w gimnazjum wzwyż nie masz szans podciągnąć ocen Big Grin Big Grin Big Grin )

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

jak nie ma szans podciągnąć ocen? Smile

Młodzieży szanowna, nie zawsze będziecie młodzi, w końcu nadejdzie taki dzień, gdzie trzeba będzie się wykazać tym, czego się nauczyło, życie przed wami, tu nie ma ściąg, taki lekarz na przykład, to musi wszystko ogarniać, nie powie przecież do pacjenta, "na tym kolokwium ściągałem, sprawdzę w Wikipedii" ; ]

Nie ma, ja już w punkcie po gimnazjum , ale wiem jak było. Nie dawaj przykładu szkoły ,a pracy. Jest film American Pie , taki ojciec z krzaczastymi brwiami ,jego syn się ożenił z rudą z orkiestry. Był niezłym ziółkiem na studiach ,a w pracy zmienił się ,a chociaż zachował pozory. Także praca , a szkoła to 2 różne sytuacje Big Grin

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

Zaczynam dopiero swoją przygodę z rybkami. Powiedzcie mi od czego zacząć ? Jakie rybki kupić?

Poczytaj troche forum ukierunkuj się co by było dla ciebie odpowiednie potem zadawaj konkretne pytania. Na takie pytanie ciężko odpowiedzieć

Skocz do: