• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Malutka ryba w akwarium.

Pomoze ktos?

Tak, to są te woreczki z żółcią, z których żywią się przez kilka dni dni młodeWink

A czy jest to normlane ze pare odrazu przy porodzie zdycha w sensie zyja przez 1 min i potem dead?

Czasami się tak zdarza, nie trzeba się przejmować, tych ryb Ci się tyle na rozmnaża, że kiedyś będziesz się cieszyć, że samica mniej małych urodziBig Grin

A takie pytanko jeszcze ile musiał bym odczekac jezeli ryba sie prawidłowo rozwija tzn. rosnie poczekaz aby moc je wpuscic do głownego akwa?
Bo chce na dniach zaczac robic nowe 112 L w piwnicy wraz z dorosłymi osobnikami wiec nie wiem Tongue

jafka napisał(a):A takie pytanko jeszcze ile musiał bym odczekac jezeli ryba sie prawidłowo rozwija tzn. rosnie poczekaz aby moc je wpuscic do głownego akwa?
Bo chce na dniach zaczac robic nowe 112 L w piwnicy wraz z dorosłymi osobnikami wiec nie wiem Tongue

Z kilka tygodni, miesiąc...zależy jak rybki będą się rozwijać

Z tego co wiem to ryba przed wpuszczeniem powinna byc wieksza od otworu jamy ustnej dorosłego osobnika tak ?

Gratuluje zostania tatą Wink Tak masz całkowitą racje, ja bym radził że gdybyś już uznał że możesz je wrzucać to najpierw daj jedną aby zobaczyć czy ją zjedzą czy nie dorosłe osobniki

Mam parkę molinezji samica ostatnio urodziła i teraz ciągle z samcem leżą na dnie i się tak dziwnie ruszają .Czy to jest normalne zachowanie ?

Chyba normalne...
możliwe że będą znowu małe

Skocz do: