09.04.2012, 13:55
Twój filtr to model BT400, a więc posiada koszyczek na wkłady. Standardowo jest w nim węgiel aktywowany - zmień go na wydajny wkład biologiczny najlepiej substrat pro albo siporax mini. Do koszyczka warto też wrzucić zeolit mineralny tak pół na pół z powyższymi.
Odnośnie akwa - żwir rzeczywiście jasny, popełniłem podobny błąd mój ma drobniejsze kamyczki i jest o dwa tony ciemniejszy, ale nadal jest za jasno... Obecnie myślę nad jbl manado albo jakąś amazonią ada. Twoje tło bardzo psuje efekt, przyklejane od tyłu tła kolorowe z malowanymi widoczkami tworzy efekt kiczu
Jeśli już musi być tło to najlepiej jednolite czarne lub niebieskie. Ewentualnie pomyśl nad czarnymi skalistymi tłami strukturalnymi Aquael, są bardzo tanie (do twojego akwa to będzie koszt ok. 30zł) i dają o niebo lepszy efekt. Nie podoba mi się światło, wdzię, że są tam świetlówki typu flora, a to pic na wode roślinom nie są one do niczego potrzebne spokojnie wystarczy barwa 6500k, a u Ciebie jest moim zdaniem brzydkie czerwonkawe zabarwienie, które dodatkowo przekłamuje kolory ryb i wszystkiego co w akwarium.
Poza tym skalary jak dla mnie do oddania, wyglądają jakby się nie mieściły do tego zbiornika, zresztą dosyć gęsta obsada roślin dodatkowo zabiera im przestrzeni. Kamienie ułożyłeś w taki sposób, że ma się wrażenie, że zaraz się wszystko zawali aż się boję o przepływające tam ryby
Odnośnie akwa - żwir rzeczywiście jasny, popełniłem podobny błąd mój ma drobniejsze kamyczki i jest o dwa tony ciemniejszy, ale nadal jest za jasno... Obecnie myślę nad jbl manado albo jakąś amazonią ada. Twoje tło bardzo psuje efekt, przyklejane od tyłu tła kolorowe z malowanymi widoczkami tworzy efekt kiczu
Jeśli już musi być tło to najlepiej jednolite czarne lub niebieskie. Ewentualnie pomyśl nad czarnymi skalistymi tłami strukturalnymi Aquael, są bardzo tanie (do twojego akwa to będzie koszt ok. 30zł) i dają o niebo lepszy efekt. Nie podoba mi się światło, wdzię, że są tam świetlówki typu flora, a to pic na wode roślinom nie są one do niczego potrzebne spokojnie wystarczy barwa 6500k, a u Ciebie jest moim zdaniem brzydkie czerwonkawe zabarwienie, które dodatkowo przekłamuje kolory ryb i wszystkiego co w akwarium.Poza tym skalary jak dla mnie do oddania, wyglądają jakby się nie mieściły do tego zbiornika, zresztą dosyć gęsta obsada roślin dodatkowo zabiera im przestrzeni. Kamienie ułożyłeś w taki sposób, że ma się wrażenie, że zaraz się wszystko zawali aż się boję o przepływające tam ryby

Jak uda mi się odłożyć trochę złotych , to może kupię testy , ale nie wiem kiedy to będzie . I w ogóle to wszędzie tylko te w paskach są .