• 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

54l ogólne - nowe fotki, rok od startu

leci czas a mi przybywa glonów :/ macie fotke tego co obrosło 2/3 mojej moczarki :/ i to czym wyżej tym bardziej obrasta i chyba to okrzemki... nie wiem czemu otoski nawet się tym nie interesują...
Rośliny w ogóle jakoś marnieją, wprawdzie rosną ale to nie to...
parametry wody to:
NO3 10
NO2 0
GH 13-14
KH 6
PH 6,9-7

co tydzień podmiana wody ok. 25-30%
Daje tylko Potas
Świecę od 7-8 dni od 17 do 23 więc 6h, w dzień akwarium jest zasłonięte od światła słonecznego...

mam okrzemki, zielenice nitkowate i nie wiem co jeszcze... nitki się tworzą ale to lekko mogą tylko te okrzemki mnie denerwują i psują mi roślinki

z pozytywnych info to to że akwarium ogólnie fajnie wygląda, neonki są zadowolone a krewecie sie rozmnażają Big Grin już widziałem, małe (mają ok 2-3mm i są tak malutkie że najłatwiej je zobaczyć w nocy jak się poświeci mała latareczką - choć szybko uciekają Wink )

Załączone pliki Miniatury

Też mi te nitki zaatakowały moczarkę , trawkę , ludwigie , cabombę i nie odpuszczają nawet po dodawaniu zwiększonej dawki CARBO . Też nie wiem jak się tego pozbyć . ; /

Pora na trochę aktualności, delikatnie się pozmieniało
Z Roślinek ostał sie nurzaniec w ilości - dużo Wink
co do zwierzątek to mam nadal neonki i duuużo krewetek (RC i Babulati) i sporo świderków Wink

fotki z wczoraj, dzisiaj podmieniam wodę i trochę podetnę zieleń bo znowu zarosło, nadal walczę z krasnalami ale jest ich mało i mniej chyba nie będzie, za małe akwarium żeby uzyskać super stabilizację Smile

kilka fotek jak to teraz wygląda Smile

Załączone pliki Miniatury

Skocz do: