• 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jak przerobić oryginalną pokrywę 60x30 aby dodać świetlówkę...

bomboszek napisał(a):Każda pokrywa ma przecież jedną lub 2 świetlówki no nie?
Czyli wystarczy jeden statecznik, a nie 2.

Standardowo w pokrywie 60x30, a o takiej mowa jest jedna świetlówka 15w i jeden statecznik 1x15W, ale żeby dołożyć drugą świetlówkę, potrzeba wymienić statecznik z pokrywy na nowy 2x15W.

Albo dołożyć drugi 1x15W(tylko ciężko będzie go zmieścićTongue)

Piszę poprawnie po polsku.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
Pozdrawiam!
Krystian

dj_rey napisał(a):
bomboszek napisał(a):Każda pokrywa ma przecież jedną lub 2 świetlówki no nie?
Czyli wystarczy jeden statecznik, a nie 2.

Standardowo w pokrywie 60x30, a o takiej mowa jest jedna świetlówka 15w i jeden statecznik 1x15W, ale żeby dołożyć drugą świetlówkę, potrzeba wymienić statecznik z pokrywy na nowy 2x15W.

NIe potrzeba statecznika 2x15 wystarczy jeden statecznik, 2 oprawy bryzgoszczelne, uchwytniki.

Tak wystarczy 1x15W, ale skoro ma kupić elektronika to lepiej kupić od razu 2x15W i wyjąć ten co był zamontowany.

Wiejko napisał(a):Tak wystarczy 1x15W, ale skoro ma kupić elektronika to lepiej kupić od razu 2x15W i wyjąć ten co był zamontowany.

No też o tym właśnie mówiłem

dziękuję bardzo serdecznie za pomoc :-) pozdrawiam

witam, ciężko w pokrywie 60x30 wbudować jeszcze jedną świtlówkę
akwarium 63l a mam 15W tylko chciałbym dodać jeszce jakieś 10W ok. cięzko będzie?

Tylko znajdź jakąś świetlówkę 10w dobrą dla rośłin bo zapewne o to chodzi.

HELL BOY napisał(a):witam, ciężko w pokrywie 60x30 wbudować jeszcze jedną świtlówkę
akwarium 63l a mam 15W tylko chciałbym dodać jeszce jakieś 10W ok. cięzko będzie?

...przecież na stronie 1 masz wszystkie fotki, kilka osób przedstawiło swoje przeróbki

6x Kirysek (1x lamparci, 5x panda)
1+1 Bojownik

OKO50 napisał(a):Ja dokupiłem 2 gotowe oprawy (16W i 9W) tyle, że z wersji "slim" mają 21mm szerokości i idealnie pasują w luki w obudowie. Przykleiłem je na "ciepły" klej i poprawiłem silikonem, uszczelniając przy okazji co potrzeba. Całkowity koszt zakupu dwóch lamp -ok 70pln. Problemem może być jedynie zakup akwarystycznych świetlówek.
A wygląda to tak:

OKO napiszesz mi na pw jak dodales te 2 swietlowki krok po korku bo tezm mam 60x30 i 15w tylko a chce dac 8-10w ale trudno chyba bedzie;/

Skocz do: