• 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jak przerobić oryginalną pokrywę 60x30 aby dodać świetlówkę...

Mam zamiar zabrać sie za pokrywę do 60l (60x30) i dorzucić świetlówke 15W, dlatego potrzebuje waszej pomocy. Wklejajcie tutaj zdjecia swoich przerobionych pokryw, chętnie przestudiuje je i napewno któreś rozwiazanie wybiore...

GG 5974127

Proszę bardzo. Innym też się przyda takie zestawienie;

Przeróbka Aquaela
Przeróbka Akwaluxa
Przeróbka pokrywy panoramicznej
Przeróbka pokrywy panoramicznej 2
Dławik elektroniczny, ale to już dla zaawansowanych

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Rozwiązałem dołożenie dodatkowej świetlówki 15W w oryginalnej pokrywie 60x30 w taki sposób:

GG 5974127

Bardzo ładnie Ci to wyszło.
Oklejałeś folią czy taśmą ?

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Taśmą aluminiowa samoprzylepną

GG 5974127

Dzisiaj mój zbiornik ma 27 dni, roślinki już trochę zarosły i własnie zastanawiam się nad dodaniem 1x18W i szukam fajnych rozwiązań do pokrywy 112L (profil) jak byście na coś natrafili to wklecie linki Wink
Pozdrawiam

Witam serdecznie.
Ja swoja pokrywe 60x30 przeobiłem w taki sposób.
Wywaliłem elektryke , wyciołem za pomocą lutownicy całe to wgłebienie i zamontowałem blach falistą ocynk , połaczyłem świetlówki jednym statecznikiem 30W świetlówki 2x15W .

Pozdrawiam.

Załączone pliki Miniatury

Rozwiązanie dobre tylko ta pokrywa tak brzydko teraz wygląda

SULA15 napisał(a):Rozwiązanie dobre tylko ta pokrywa tak brzydko teraz wygląda

Jak brzydko na to przychodzi pokrywka Tongue A przynajmniej powinna Tongue

Ja dokupiłem 2 gotowe oprawy (16W i 9W) tyle, że z wersji "slim" mają 21mm szerokości i idealnie pasują w luki w obudowie. Przykleiłem je na "ciepły" klej i poprawiłem silikonem, uszczelniając przy okazji co potrzeba. Całkowity koszt zakupu dwóch lamp -ok 70pln. Problemem może być jedynie zakup akwarystycznych świetlówek.
A wygląda to tak:

Załączone pliki Miniatury

6x Kirysek (1x lamparci, 5x panda)
1+1 Bojownik

Skocz do: