• 8 Głosów - 3.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rozmnażanie MIECZYKÓW, dymorfizm płciowy

2 mieczyki w 25l? To za mało dla nich... Poczytaj o wymaganiach Twoich ryb. Jakie jeszcze masz w akwarium?

Trochę za małe masz to akwarium... Jeśli natomiast będziesz w posiadaniu większego akwarium, to dobrze zarośnięty zbiornik uchroni małe rybki przed zjedzeniem. Osobiście uważam, że selekcja naturalna jest najlepszym rozwiązaniem, bo przetrwają najsilniejsze osobniki. pzdr

Witam
mam samiczkę mieczyka ma ona duży brzuch ciemne plamki w okolicy odbytu i ucieka przed samcem, kiedy może zacząć sie "poród" ? bo nie wiem kiedy ją przenieść do kotnika czy innego akwa co będzie lepsze ?
pomoże ktoś ? ?

(18.01.2013, 13:53)Kasia-Katrina napisał(a):  jak to za małe? ja mam 20 albo 25l i mam m.in. dwa mieczyki. A z rozmnażaniem też nie ma problemu... chociaż jestem nowicjuszką w akwarystyce, jakoś się udało i to nie raz... Tylko na razie mam problem z określeniem pory/czasu/objawów wylęgu...
Pomocy Smile

nie mogę..... formy hodowlane mieczyków osiągają do 18 cm. przeciętnie jest to mniej tak ok 12-15. akwarium 25 l to 40 cm więc masz 15x3=45. nawet nie 3 długości 15-centymetrowego mieczyka. 2 wymiar to 25- nawet nie 2 długości. zakładając, że ty na szerokość masz np 60cm czy byłoby ci dobrze w pokoju mającym wymiary 150x120. dodaj, że w tym pokoju są jeszcze inne osoby. mieczyki powinny mieć minimum 160l akwarium.

Witam!!!

Czy ktoś wie kiedy jest pora godowa mieczyków? (jeśli wogóle jest)
jeśli nie ma to jak sprawić aby samica miała małe?
wiem że potrzebny jest samiec (mam już go) czy są potrzebne jakieś warunki
czy to po prostu któregoś miesiąca?

pozdrawiamWink

Witam,podaj litraż swojego akwarium.Powinny być 2 samice na 1 samca.

Witam. Czy moge skrzyżować mieczyka czarnego i czerwonego? ze sobą?

Możesz, pytanie czy one będą chciały się skrzyżować.

Cześć !
Od jakiegoś czasu zauważyłem , że moja samica mieczyka jest dość gruba , a dzisiaj pojawiła się , taka biała , mała otoczka wkoło odbytu i poszerzony odbyt , czy mogę się spodziewać potomstwa ??
Wczoraj jak robiłem zdjęcia gurami została uchwycona samiczka , ale wtedy białej otoczki nie było , jak chceie spoglądnąć na brzuszek to na rozmnażaniu gurami na ostatniej stronie Smile

For the man asking about yeongnam university business trip, daegu aroma massage, finishing massage, business trip collection, massage undressing, thai recommendation, foot massage, daejeon thai dish, daejeon massage, massage sleep, I highly suggest this on yahoo on korean business massage details or regional massage, busan aroma recommendation, dish thai, massage massage, ulsan jung-gu thai, daejeon business trip thai, shower massage, foot massage, daegu massage dish, daegu business trip, and don't forget this this site on korean business massage info bearing in mind jeju massage, dish thai, massage jeju, massage affiliate, thai recommendation, massage coupon, massage sejong, massage collection, family massage, healthy massage, together with this best korean business massage advice which is also great. Also, have a look at this clicking here about korean business massage site not to mention yeongnam university massage, massage introduction, aroma dish, jeonju thai, massage busan, massage couple, family massage, massage sauna, spa service, thai dish, together with this top rated korean business massage url alongside all busan thai, cheap massage, white massage, massage event, girl call, that guy about and don't forget massage dish, thai business trip, gyeonggi massage, night massage, home massage, for good measure. Check more @ Top Boys Bed Info 708edba

Skocz do: