36
no to dzięki Wam wszystkim !!!! kupie tą lampe i zobaczymy jak wyjdzie.
33
Musisz mieć do niej oprawki bryzgoszczelne.
Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !
Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.
19
Kesi napisał(a):Musisz mieć do niej oprawki bryzgoszczelne.
Jeżeli będzie zaciągał "klosz" to
tak. Wydaje mi się, że ta oprawka (w całości) jest na tyle szczelna, że można ją stosować w akwariach. Jedynym takim newralgicznym punktem jest podłączenie przewodu - ale od czego jest silikon
6x Otosek
6x Kirysek (1x lamparci, 5x panda)
1+1 Bojownik
36
no zobaczy sie, jak przyjdzie, WAM WSZYSTKIM WIELKIE DZIĘKI
6
wikiii napisał(a):ta świetlówka ma naprawde 35W i 34,7 cm?? bo jakoś mi sie nie chche wierzyć
Daruj sobie ten zakup. To nie jest typowa świetlówka tylko żarówka liniowa i te 35W należy liczyć jak dla normalnej żarówki, czyli odpowiednik ok. 7-watowej świetlówki. Ponadto rodzaj światła nie nadaje się do akwarium, gdyż ten typ żarówki stosuje się do oświetlania szaf, garderob, luster.
Do tego trzonek S14 więc nawet "normalnej" świetlówki nie włożysz do tej obudowy.
Potęga słów wielokrotnie powtarzanych jest wielka. Nie zwalnia nas to jednak z myślenia i dociekania prawdy drogą pogłębiania wiedzy i własnych doświadczeń.
36
uffffff.... to dzięki maja, że mi powiedziałaś, tak to bym ją kupiła...
a jak byś na moim miejscu przerobiła pokrywe do akwa narożnego, największa na tył może być wym. max. 35cm
6
Jeśli chodzi o przeróbkę to za wiele ci nie pomogę, w końcu baba jestem. Co prawda umiem zrobić lub przerobić prostokątna pokrywę, ale to akurat filozofia nie jest. Nie wiem jak tam wygląda rozmieszczenie wszystkiego w pokrywie trójkątnej, czy wejdzie statecznik czy tylko sama dodatkowa świetlówka. Warto na pewno pomyśleć nad świetlówką T5 - wieksza moc przy mniejszej długości i przekroju, natomiast co do samych rozwiązań technicznych może pomoże ci ktoś kto przerabiał pokrywę o takim kształcie.
Potęga słów wielokrotnie powtarzanych jest wielka. Nie zwalnia nas to jednak z myślenia i dociekania prawdy drogą pogłębiania wiedzy i własnych doświadczeń.
36
no właśnie tylko kto tutaj przerabiał?? ja też baba jestem to też za bardzo nie wiem... hehe no to poczekamy, może ktoś bardziej doświadczony sie odezwie.
19
wikiii napisał(a):ta świetlówka ma naprawde 35W i 34,7 cm?? bo jakoś mi sie nie chche wierzyć
Qrde faktycznie - nie zauważyłem tego

34,7cm to by było może ok 10W jak by to była normalna świetlówka -
Maja ukłony dla Ciebie 
Ja swoje oprawy kupowałem w Leroy Merlin, bo po porównaniu cen okazało się że po prostu nie warto brać z allegro.
Swoje przeróbki zacząłem od mierzenia miejsca w obudowie, potem poszedłem i mierzyłem świetlówki w sklepie

(można odwrotnie) i co mi spasiło to kupiłem. Nie bawiłem się w przeróbki elektryki i wiązało by się to z krojeniem obudowy, a tak było prościej. A jak to kleiłem to już pisałem wcześniej.
6x Otosek
6x Kirysek (1x lamparci, 5x panda)
1+1 Bojownik