• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Świetlówka do przeróbki pokrywy w kształcie trójkąta

Świetlówka
Co to za świetlówka, czy można ją jakoś dołożyć do pokrywy akwa narożnego??

nie za bardzo SULA kapuje to ... Shy . Czyli można tą lampe do narożnego? Ona może być? dam rade ją jakoś przyczepić

najlepiej to rozbebeszyć ją i wstawić samą świetlówkę do pokrywy ,a resztę utknąć z tyłu ,albo z boku klapy(zależy gdzie masz lepiej)

otwory to tam szczegół. Maniuch - jak masz ją rozbebeszyć i samą świtlówke wsadzić?Shy Czyli można taką do narożnego akwa

[quote=wikiii]
otwory to tam szczegół. Maniuch - jak masz ją rozbebeszyć i samą świtlówke wsadzić?Shy Czyli można taką do narożnego akwa
[/quot

jak naj bardziej ,jak nieda się całej wsadzić do klapy to lepiej ją rozbebeszyć .ja tak robiłem z 3 takimi sztukami w swoim 112l.jak sie da to wsadzaj je.

tylko najpierw trzeba kupić . A zrobiłbyś fotke tej pokrywy jak to wygląda?
ta świetlówka ma naprawde 35W i 34,7 cm?? bo jakoś mi sie nie chche wierzyć, jak by to byla prawda to by było super.
A czy musze coś jeszcze dokupić do tego?

wikiii napisał(a):tylko najpierw trzeba kupić . A zrobiłbyś fotke tej pokrywy jak to wygląda?
ta świetlówka ma naprawde 35W i 34,7 cm?? bo jakoś mi sie nie chche wierzyć, jak by to byla prawda to by było super.
A czy musze coś jeszcze dokupić do tego?

jak ci świetlówka wejdzie do klapy to ok.można ją montować.ja na razie nie mam aparatu bo pożyczyłem ale dam ci podobne foty które mam.świetlówkę montuje się samą w klapie ,a resztę czyli ewentualny starter i dławik poza klapą (jak masz gdzieś oczywiście miejsce na to)ja klapę robiłem sam i dałem to z tyłu klapy.

wikiii napisał(a):dam rade ją jakoś przyczepić
http://www.akwaswiat.net/jak-przerobiles...-2773.html
W prawdzie SULA już podawał tego linka ale na samym dole masz fotki wrzucone przeze mnie. Wstawiłem dwie podobne świetlówki do pokrywy 60x30 i nie wierciłem dziur tylko przykleiłem na gorący klej (taki z pistoletu) a jak wystygło to dla bezpieczeństwa na około oprawy poprawiłem silikonem (uszczelniając przy okazji co nieco), trzyma to się bardzo dobrze.
Świetlówka jak to świetlówka - nadaje się, stracisz może trochę światła przez ten "klosz" ale to nie są oprawy wodo czy bryzgoszczelne, więc ściągnąć go nie możesz ale na pewno są jakąś alternatywą przy braku miejsca pod pokrywą. Ja zamontowałem dwie takie i jestem zadowolony.

6x Kirysek (1x lamparci, 5x panda)
1+1 Bojownik

no to fajnie. Tylko może ktoś mi napisać DOKŁADNIE: co musze do tej świetlówki dokupić.

Do tej świetlówki co podałaś linka nie musisz nic kupować. Montujesz, podłączasz i świecisz Smile Dopytaj tego sprzedającego czy tam jest przewód bo akurat nie jest nic napisane ale zazwyczaj są.

6x Kirysek (1x lamparci, 5x panda)
1+1 Bojownik

Skocz do: