• 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tło strukturalne DIY

Jokeru napisał(a):Dlaczego miało by byc nie zdrowe?? Przyjrzyj się uważnie albo powiększ zdjęcie Wink
Przecież One są zaa akwarium. W jaki sposób miały by być nie zdrowe??

aaaaaa to się za akwarium przyczepia? Ja myślałem że w środku Wink

Nie. W środku nie używałbym farby w sprayu. To jest tło zewnętrzne. Czytałes w ogóle co pisałem??
Sam zobacz na początek tematu: "1 sposób - tło zewnętrzne"

Masz pytania - 600-717-223

gg: 6643531

http://aquaparadise.fora.pl/ - Zapraszamy :)
www.jokeru.cba.pl

Piszę poprawnie po polsku

http://www.akwaswiat.net/tlo-z-kory-t-4717.html i wszystko na temat Smile

ja osobiście zrobiłam sobie kolarz, kiedyś chodziłan na zajęcia plastyczne i robiliśmy takie coś. wystarczy twarda tektura, klej i dużo starych kolorowych czasopism. wyrywamy róznej wielkości kawałki z gazety z jakimiś wzorkami <ja osobiście wyrywałam tam gdzie są ciemne roślinki nadrukowane> i zakleja się cała powierzchnię tektury. gdy wyschnie gotowe do naklejenie z tyłu akwa Tongue

Pomysły niezłe ale z tym workiem najlepiej kupić niebieski i rozciągnąć go na tylni ej szybie potem na rogi akwa trochę silikonu i efekt jest lepszy niż z po miętolonym czarnym workiem

A oto moja propozycja tła, co o tym sądzicie

Załączone pliki Miniatury

Ciekawe, ale z czego to jest?

Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.

strojter napisał(a):Ciekawe, ale z czego to jest?
Styropian 5cm gips,farba akrylowa

Sorki za odkopanie starego tematu ale nie ma co zakładać nowego a mam pytanko Tongue kupiłem do nowego akwarium fototapetkę na wymiar dwustronną przyczepiłem ja do wyłu akwarium taśmą i było dobrze oczywiście bardzo ciemnie to tło wyglądało ale mi to nie przeszkadzało,przy wkładaniu nowej roślinki do akwa odsuwając pokrywę wpadło mi miedzy szybę a ta tapetkę parę kropel wody i bardzo w tym miejscu tło się rozjaśniło,wygląda świetnie bo jasno w jednym miejscu,niestety w całokształcie psuje mi całokształt tła ;S
Jest jakiś sposób na to żeby przyczepić takie tło idealnie żeby było jasne?
Pytałem o jakiś klej czy żel w zoologicznym ale niestety nic takiego nie mają ;s,może macie jakiś sposób przyczepiania takiego tła żeby to jakos wyglądało Smile

Ja skorzystałem z metody na olej. Niewielką ilość oleju, zwykłego spożywczego, dokładnie rozetrzeć na całej powierzchni tła, a następnie przykleić to do tylnej ścianki akwa. Bąbelki powietrza ściągnąłem skrobaczką do szyb samochodowych, a dokładniej tą stroną gdzie jest guma do ściągania wody.

Pozdrawiam, Tomek

Skocz do: