• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pęseta/szczypce - narzedzia do sadzenia roślin.

Dokładnie. Najlepiej kupować w tzw. "medyku". Ja co prawda dostałem za darmo od ojca (chirurgaBig Grin) jakieś stare pincety i nożyczki, wrzuciłem do garnka, wyparzyłem i jak noweSmile Są świetnej jakości, dużo lepszej niż te "akwarystyczne" i przede wszystkim dużo tańsze. Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
[100l] - "Gupikarium"

dzięki wszystkim
no niestety takie ceny są w necie koło 50zł za kawałek żelastwa
może racja w sklepie medycznym bedzie taniej Smile obczaje sprawe

ollo, co to za ceny, jeśli mieszkasz w warszawie, profesjonalne, oryginalne nożyczki akwarystyczne w DISKUSIE i innych, ze stali nierdzewnej to koszt. ok.150-200zł , natomiast pincety 100-150zł. Takie są ceny oryginalnych narzędzi. Zakupiłem Pincete 35cm za 110zł. Z nierdzewki.
Koleś w DISKUSIE powiedział, że jest na nią dożywotnia gwarancja i faktycznie taka jest.

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

Lepiej kupić osprzęt chirurgiczny, jest lepszy lub taki sam jak te niby akwarystyczne, a tańszy.

(30.01.2011, 12:57)Malutki napisał(a):  ollo, co to za ceny, jeśli mieszkasz w warszawie, profesjonalne, oryginalne nożyczki akwarystyczne w DISKUSIE i innych, ze stali nierdzewnej to koszt. ok.150-200zł , natomiast pincety 100-150zł. Takie są ceny oryginalnych narzędzi. Zakupiłem Pincete 35cm za 110zł. Z nierdzewki.
Koleś w DISKUSIE powiedział, że jest na nią dożywotnia gwarancja i faktycznie taka jest.

Gwarancje dożywotnie, tzw. "wieczyste" są bardzo częstym chwytem marketingowym. Dobre sztućce, czy właśnie taki sprzęt ma gwarancję wieczystą, ponieważ trudno jest taki sprzęt zniszczyć. Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
[100l] - "Gupikarium"

Mam pensetę 25cm(zdobyczneWink) i nożyczki 23cm(chirurgiczne kupione kilka dni temu na allegro).Nie mam wielkiej ilości roślin, ale przydają się i ułatwiają życie akwarysty.
Ja też polecam narzędzia chirurgiczne.Są tanie, a z racji swojego przeznaczenia muszą być nierdzewne i takie są.
Plastików nie polecam. Mam dużą pensetę, ale inaczej "chodzi" od metalowej.

Według mnie nie ma to jak ręka Big Grin...

wozny, powodzenia Ci życzę podczas przycinania roślin palcami Smile
Nakręć filmik jak to robisz .

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

(18.02.2011, 15:23)Malutki napisał(a):  wozny, powodzenia Ci życzę podczas przycinania roślin palcami Smile
Nakręć filmik jak to robisz .

hahaha xD Po prostu nie mogę Big GrinD to ci się udało hehehehehe!

Big Grin Znam takich co jednak radzą sobie palcami/paznokciami.

Skocz do: