1
apri cort powiem Ci, że masz racje nie mam pojęcia o akwarystyce. To są moje pierwsze ryby w życiu!
I jak byś możesz to zmniejsz ton...
krysti27 w akwarystycznym też mi powiedział facet, że to może być problem z pęcherzem pławnym ale nic mi nie mówił o namaczaniu pokarmu,
w ogóle to Ja
nie wiem o co Ci chodzi jak namaczać? Jedzenie które im kupiłem to jest tylko dla welonek. Biorę niewielką ilość tego jedzenia i sypię po powierzchni.
Nie wiem co to za nazwa i jaki rodzaj. Można powiedzieć, że to jest filtr i pompka 2w1 ona jest przytwierdzona po lewej stronie w środku akwarium. Jest taka zielona i rurka wystaje na zewnątrz żeby powietrze łapało...
Posty zostały połączone.Proszę korzystać z opcji edytuj.Prawy dolny róg posta
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.08.2009, 18:44 {2} przez
Olek.)
26
firma tetra, aquael, aqua-szut, eheim, czy jakis inny?
Namaczanie bierzesz nie sypiesz a zamaczasz go w wodzie z akwa i jak jest mokry to puszczasz ( pesetą).
Każdy filtr jest taki;/
Welony strasznie paskudzą, i przez to potrzebny jest bardzo dobry filtr, bardzo wydajny
jaką masz temperaturę?
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.08.2009, 17:15 {2} przez
bercia289.)
1
aquael typ -fato
Coś takiego tam pisze
Nie wiem ponieważ nie posiadam termometru
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.08.2009, 17:20 {2} przez
Diablo_xD.)
7
Namaczanie: albo bierzesz malutki kubeczek, nalewasz ciut wody z akwarium, mieszasz i dajesz, albo myjesz reke (bez uzycia mydla) wkladasz ja do akwarium, namaczasz pokarm i jak juz nasiaknie to puszczasz.
Welony czesto maja klopot z pecherzem.
Kup kilka rodzajów pokarmu, jakis roslinny (np. spirulina czy ovovit), jakis wieloskladnikowy (np.Sera, Tropical), i jakies granulki, im bardziej urozmaicisz im pozywienie tym dla was lepiej.
Oczywiscie filtr chodzi 24 godziny na dobe, podmiana 20% co tydzien.
26
czyli może sie też gotować;/ masakra wyłac grzałkę one są zimnolube czyli woda12-20 stopni
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
1
ahaa dobrze tak będę podawał im jedzenie
bercia289 nie mają grzałki chciałem kupić ale powiedziano mi właśnie, że one tego nie lubią jak jest ciepło...
Posty zostały połączone.Proszę korzystać z opcji edytuj.Prawy dolny róg posta
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.08.2009, 18:45 {2} przez
Olek.)
7
Bercio, troche masz nieprawdziwe informacje, odmiany pierwotne złotej rybki np. komety, shubunkiny rzeczywiscie potrzebuja wody 14-19 stopni, ale odmiany ozdobne czyli welony, teleskopy, orandy itp. potrzebuja wyzszej temperatury, ok.22-25 stopni, bo w nizszych sa podatniejsze na infekcję...
Grzalka jest jednak tak czy inaczej zbedna, a normalnym mieszkaniu utrzymasz wymagana temperature.
Żywe rosliny, zadnego kolororwego zwirku ktory moze barwic wode, czy ceramicznych ozdob, muszli.
1
Tak posiadam żywe roślinki żwir normalny nie kolorowy nic nie mam ceramicznego posiadam jedynie 5-7cm korzeń i do tego ze skały w której są dwie dziury przez, która mogą sobie przepływać (to skała nie jest tylko inny materiał napewno nie sztuczny tyle, że nie wiem jak go nazwać

)
7
Mam nadzieje, ze nie jest to wapienna skała taka, jak dla pyszczakow...? (jesli nie jestes pewien to wyjmij ta ozdobe, polej ja odrobina octu, jak zacznie sie pienić tzn. ze to wapien, a jesli to wapien to wyjmij go z akwarium).
Kup jak najwieksze akwarium.
1
To chyba nie jest wapień. Gdy to potrę lekko to się kruszy lecz tylko do jakiegoś momentu... A jak wsadziłem to do akwarium to bąbelki wylatywały z tego...
I jeszcze jedno:
Ja to zakupiłem wczoraj a ryba tak pływa od 2-3tyg