• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nowe akwa dla bojownika(30l)?

nie pytaj w sklepie!!! Wcisna Ci jakas glupote i tylko bedzie problem.

Dla bojka samego samca : akwa od 30l w gore przy czym im wieksze tym lepiej, Filtr, grzalka i pokrywa z oswietleniem. Naturalny zwirek - zasada im mniejsze akwa trym zwirekmdrobniejszy, jakis korzen lub inne naturalne kryjowki oraz rosliny z duzymi liscmi. Przyda sie chociaz jedna plywajaca po powierzchni.

Jak cos jeszcze to pytaj- chetnie odpowiem Smile Mam swira na punkcie bojownikow Big Grin

ja bym roślinki kopił na allegro(np: od kogoś kto robił porządki w swoim baniaku) lub na giełdzie akwarystycznej ( u mnie w mieście nie ma na wakacjach )
A te rośliny w sklepie to prawie zawsze są z ferm i rożnie to z nimi bywa ...

[url=http://www.fastandfuriousfig.com/?u=414431][/url] zapraszam do ścigania się :D

aha.dzięki wszystkim Smile oblookam allegro na pewno znajdzie się coś ciekawego Smile a takie akwa 30l to ime ma mniej więcej długości??tak na oko bo chce pomyślec gdzie je postawic

Kup sobie 45l długość 50cm szerokość 30cm wysokość 30cm i daj tam samca bojka i 5 kirysków (nalepiej pand)
filtr polecam kaskada n 300 firmy aquaszut albo aquael fan mini plus
oczywiśće z pokrywą standardową świetlówką grzałke z termostatem ja mam atman 100w za 40zł
temperature sobie ustaw 26 stoni C. (poczytaj o dojrzewniu akwarium)

aha.nom.myślę,że 10 cm więcej nie zaszkodzi.a mniędzy 30l a 45 jest duża roznica,więc chyba skorzystam z Twoich rad,akwarystyk 030

Skocz do: