• 17 Głosów - 3.71 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

OBSADA 50l-90l - Wybierz coś dla siebie lub jeśli musisz pytaj tu.

Czesc, mam pytanie, czy w jednym akwarium 52l moga zyc: 1+1 P.ramireza, 8 neonkow inessa i 6 kiryskow / 5 otoskow / 5 kosiarek? Co o tym myslicie? Smile Rybek jeszcze nie kupiem, dopiero bede zakladal akwa, wiec mam jeszcze czas na zmienianie itd.

Oczywiscie ''6 kiryskow / 5 otoskow / 5 kosiarek'' chodzi tu o wybor miedzy tymi 3 gatunkami Wink.

Dzieki i pozdrawiam!
Rafal
A, i jeszcze jedno, gdybyl zechcial miec kilka krewetek powiedzmy red cherry daloby rade? Czy ramirezki by je podgryzaly?

może być oprócz kosiarek.

Ramirezy nie będą podgryzały krewetek, zjedzą je w całościBig Grin

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

Ojj, to szkoda z tymi krewetkami Sad Moze zrobie oddzielnie krewetkarium? Big Grin

Osobne krewetkarium to rozsądny pomysł. Jeżeli krewetki nauczą się unikać ramirezek to tym samym nie będą widoczne w akwarium

Witam.Chciałbym się dowiedzieć jakie rybki mogę trzymać z krewetkami?Akwarium litrów 70,dwie roślinki,żwirek średniej granulacji,filtr aqua szut 700n,grzałka z termostatem 75W.
Pozdro

Kup sobie pielegniczki ramireza.Jeden samiec dwie samice.Będą się pięknie prezentowały z neonkami.I może kilka kirysków spiżowych?Smile

A jakie rybki lubisz ? Podaj coś to ci wybierzemy Wink

P.S. Roślinki będziesz jeszcze kupował? Bo według mnie to masz chyba trochę za mało ale ja się aż tak dobrze nie znam wiec wypowiedz zostawię bardziej doświadczonym

Możesz wkleić zdjęcie. Znasz parametry?

Nie, niestety nie znam parametrów. Zdjęcie postaram się dzisiaj wkleić. Na razie mam cztery rybki. Dwie molinezje (są jeszcze malutkie) i dwa danio. Fajne są rybki: pielegniczki ramireza. neonki, gupiki, mieczyki, otoski, glonojady, kiryski spiżowe i fantomy. Jeśli rybki w moim akwarium są nieodpowiednie to mogę je oddać. Co do roślinek to dokupię w sobotę(jadę do akwarystycznego).
Pozdro
Nie, niestety nie znam parametrów. Zdjęcie postaram się dzisiaj wkleić. Na razie mam cztery rybki. Dwie molinezje (są jeszcze malutkie) i dwa danio. Fajne są rybki: pielegniczki ramireza. neonki, gupiki, mieczyki, otoski, glonojady, kiryski spiżowe i fantomy. Jeśli rybki w moim akwarium są nieodpowiednie to mogę je oddać. Co do roślinek to dokupię w sobotę(jadę do akwarystycznego).
Pozdro

Z Twojej listy nadają się otoski i kiryski. Inne ryby które się sprawdzają to te jak najmniejsze: mikrorazbory, simulansy, p. gertrudy.

Skocz do: