• 20 Głosów - 4.3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

<<<<<<<< CO TO JEST ZA RYBA? >>>>>>>> Zidentyfikuj gatunek ryby w tym temacie.

Nawet o tym nie wiedziałem. Dopiero po wygooglaniu hasła, dowiedziałem się o co chodzi...
.....

A ja, w związku z tym, że zamierzam się ich pozbyć, chciałbym wiedzieć co to za ryba. Garra, epalzeorynchus, czy inny crossocheilus? Proszę o pomoc ^^

Uploaded with ImageShack.us

Nie jest to grubowarg syjamski ani tym bardziej garra. Rybka którą posiadasz, to "pseudokosiarka", którą się sprzedaje jako grubowarga syjamskiego i któręj nazwy w tym momencie nie pamiętam Smile

240 litrów

To jest Garra cambodgiensis.

Pozdrawiam
Rafał

Faktycznie, to chyba to. Mi sprzedano ją jako zwykłą kosiarkę, miałem co prawda wątpliwości, ale "skoro w sklepie mówią że kosiarka, to kosiarka" Tongue

A mojej rybki z poprzedniej strony nikt nie zna? Kosi lepiej niż kosiarka.....
Big Grin 

Hej! Również potrzebuję pomocy. Dostałam w prezencie parę rybek, w tym jedną, której nie znam. Ma około 7cm, czarna, złoty pysk. Płetwy weloniaste jak u bojownika lecz zdecydowanie krótsze. Chciałabym dowiedzieć się czegoś na temat żywienia, itd., ale nie wiem nawet co to za ryba. W załączniku dodaję kilka zdjęć, Sry za jakość. Pozdrawiam!

Załączone pliki Miniatury

Wydaję mi się że to będzie Zmianniak plamisty, odmiana weloniasta, choć nie jestem do końca pewny. Porównaj zdjęcia z Google z twoją rybką.

Pozdrawiam
Rafał

(13.08.2011, 20:36)BlackHawk88 napisał(a):  Wydaję mi się że to będzie Zmianniak plamisty, odmiana weloniasta, choć nie jestem do końca pewny. Porównaj zdjęcia z Google z twoją rybką.

Dzięki! Podobne ale za krótkie i zbyt opasłe Smile

Znalazłam jednak zdjęcia i opisy molinezji ostroustej i wydaje mi się, że to będzie to.
http://www.superakwarium.pl/molinezja-os...id418.html
Wymiary się zgadzają a zdjęcie 3 od góry pokrywa się z wyglądem mojej rybki. W każdym bądź razie dzięki za naprowadzenie Smile
Pozdrawiam!

No to ludzie mam do was misję! otóż w pewnym potoku znajdującym się niedaleko mojego osiedla zauważyłam ryby...więc jako osobnik szukający przygód postanowiłam złowić jedną pstryknąć fotkę i dowiedzieć się co to jest Big Grin
ryba ta ma ok 6-7cm żyje w wodzie ok 22C i jest z naszych Polskich wód ;P

bardzo proszę o pomoc Wink

PS. Oczywiście żadne zwierze nie ucierpiało podczas tych zdj Smile

128l pseudoTanganika:
-4 szt Neolamprologus brichardi (Księżniczki) :D
-maluchy /\
-7 kirysków (ze starej 60l)
-zbrojnik niebieski (tez z 60l :))
-2 piskorki Kuhla(60l)
w końcu!! :3

Skocz do: