• 17 Głosów - 3.71 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

OBSADA 50l-90l - Wybierz coś dla siebie lub jeśli musisz pytaj tu.

Hehe. W takim celu, że jak bym nie wyłączył to najzwyczajniej się ugotują. Nie mam termostatu.

Jak nie masz kasy, na to by zapewnić podstawowe, PODKREŚLAM: PODSTAWOWE warunki bytu dla ryb, to je sprzedaj. Twoje zachowanie to znęcanie się nad zwierzętami!!!!

Nie rozumiem. Sprzęt uzupełniam. Filtr jest, grzałkę wymieniam jutro. Akwarium na 90% wymienię na 150l bo mam tanio do kupienia od kolegi. W czy jeszcze problem ??

Jesli się nie myle to neon czerwony jest bardzo trudny w utrzymaniu ponieważ twardość wody itp. a z resztą sam zobacz :D Twardość Wody : miękka, 3 ? 8 °n, klarowna, dobrze natleniona, z niską zawartością azotanów Skala pH kwaśna, 4,5 ? 6,5 i jeśli juz tak bardzo chciałbys trzymac te neony to tylko i wyłącznie w akwa. J E D N O G A T U N K O W Y M ;D
Aha zapomniałem dodać że w akwa. dużo korzeni-konarów i roślin pływających :D , ciemne podłoże a rybki te najlepiej czują się w tzw. 'Czarnych Wodach' :d

Ja nie mam neonów czerwonych tylko neony inessa.

Filtr zmieniony na aquael FAT-2 a grzałka na 75W z termostatem.

Mam pytanie,zakładam akwa 50l i chciałbym się dowiedzieć czy taka obsada jest dopuszczalna:
kirysek 5
neon innesa 5
mieczyki 2
otoski 5
Jeśli nie to podpowiedzcie mi co mógłbym zmienić albo podajcie ewentualną obsadę. Dzieki

Mieczyki do zdecydowanie za duże ryby do 50l. Ja bym dał tak jak kolega powyżej, lecz bez prętników, czyli neonki + kiryski. Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
[100l] - "Gupikarium"

A czy dla zwinnika czerwonoustego lub blehhera starczy akwarium 63 litrowe?
A czy dla zwinnika czerwonoustego lub blehhera starczy akwarium 63 litrowe?

Dla kilku zwinników starczy.

Witam

Zakładam akwa 54-63l(z naciskiem na 63l i raczej takie będzie)

Chciałbym prosić was o pomoc przy obsadzie,mianowicie mam już jakiś pomysł na obsadę ale chciałbym to z wami skonsultować:

1.
1+2 bojownik
5-6 prętników karłowatych
5 kirysków pandy/ jakieś neonki

2.
Parka ramirez
A co do reszty to już nie wiem jaka obsada do 2. propozycji

Proszę o porady

Skocz do: