• 4 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Moje pyski

piękne rybcie nie można się napatrzeć
fajnie masz możesz patrzeć kiedy chcesz Big Grin

*25l-towarzyskie
*112l-malawi

Fajne ujęcia , a rybcie ...

Sprzedam młode labidochromis yellow lub zamienię na inne z malawi

proszę o aktualizację

*25l-towarzyskie
*112l-malawi

(27.02.2011, 19:22)pimpek98 napisał(a):  proszę o aktualizację
Mały opisik:

Dimidiochromis compressiceps - ma wiele określeń, z których najbardziej znane to ?ryba nóż? - ze względu na swój kształt lub wyjadacz oczu/oko żerca (eye biter) ze względu na opowieści, że lubi atakować i zjadać oczy innych ryb. Jest to wspaniały drapieżnik o unikalnej technice polowania - ustawia się przodem do ofiary jednocześnie ?wisząc? nad nią jak nóż stojący w pionie by z nienacka uderzyć. Wyróżnia go wysunięta dolna szczęka i spłaszczone ciało. Dorosłe samce wybarwiają się na niebiesko z czerwonymi dodatkami na płetwach. Ryba potrzebuje obszernego akwarium - nie mniej niż 500l.

Post ten wyraża opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. Jeśli się z nimi nie zgadzasz - ustaw się w kolejce:)

Super a nie było widelca albo łyżki? Big Grin

*25l-towarzyskie
*112l-malawi

Czy Ty po te ryby aż do samego Malawi jechałeś...O.o Big Grin

ryby cuudeńka Big Grin kurcze jeszcze dużo ryb z Malawi mnie zdziwi xD

128l pseudoTanganika:
-4 szt Neolamprologus brichardi (Księżniczki) :D
-maluchy /\
-7 kirysków (ze starej 60l)
-zbrojnik niebieski (tez z 60l :))
-2 piskorki Kuhla(60l)
w końcu!! :3

(28.02.2011, 20:45)papla131 napisał(a):  Czy Ty po te ryby aż do samego Malawi jechałeś...O.o Big Grin

ryby cuudeńka Big Grin kurcze jeszcze dużo ryb z Malawi mnie zdziwi xD

hehe...

Post ten wyraża opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. Jeśli się z nimi nie zgadzasz - ustaw się w kolejce:)

Nikt mi nie powie, że Calico jest rybą spokojną i może być w małym akwarium (przynajmniej dorosła). Filmik z dziś...wszystkie ryby przegonione pdo drugi koniec akwarium.
http://www.youtube.com/watch?v=a15PwL-wvyc

Nie nowością jest , że gdy nastaje okres tarła , godów to samiec jest bardzo agresywny.
Można zaobserwować to nawet u saulosi , a nie powiem , że trzeba go dać do dużego akwa,
bo zazwyczaj nie sprawia problemów w małym.

Kujawsko-Pomorskie Forum Akwarystyczne

Nie udzielam porad na PW.

(22.04.2011, 13:38)Kroczek33 napisał(a):  Nie nowością jest , że gdy nastaje okres tarła , godów to samiec jest bardzo agresywny.
Można zaobserwować to nawet u saulosi , a nie powiem , że trzeba go dać do dużego akwa,
bo zazwyczaj nie sprawia problemów w małym.

Z tym, że to nie jest tylko w okresie tarła. Teraz po prostu przegonił wszystkie ryby w drugi kąt (moje akwarium ma 240cm długości - spore terytorium) Co do agresywności - od kiedy osiągnął maksymalny rozmiar stał się największym, najsilniejszym, najniebezpieczniejszym tyranem w akwarium.

Skocz do: