04.02.2014, 19:45
Witam wszystkich po wielkim odstępie czasu.
Wracam do Was, szanowni Forumowicze, gdyż mam pewien dylemat, a Wasze rady z pewnością będą pomocne. Otóż w sobotę zostanie dostarczone do mnie akwarium 240l profil (120x50x40) i mam pewien problem z obsadą. Niestety jest to akwarium używane i razem z tym zestawem otrzymam pięć dorosłych piranii, których będę musiał się jak najszybciej pozbyć (gdyby byli chętni proszę pisać, chętnie oddam
Bydgoszcz). No a kiedy tych molochów już nie będzie, trzeba będzie akwarium urządzić po swojemu
Mam część obsady, ale co do reszty, to nie mam zielonego pojęcia jak to rozegrać. Obecnie w moim starym 72l pływają bardzo młode okazy ryb, a są to:
-para pielęgnic severum (młodziutkie, ok.8cm długości)
-2xlabeo ( około 3.5cm )
-1x zbrojnik niebieski (samiczka)
-1x gibiceps (ma ok. 4cm)
-5x kirysek
No i by było na tyle. Nad resztą obsady w 240l trzeba się zastanowić, ogólnie będzie to akwarium roślinne, planuję ciemne podłoże, z elementami białego piasku ( dno zbuduję strukturalnie, w taki sposób, aby podłoża się nie mieszały)
Liczę na ciekawe sugestie.
Pozdrawiam,
Krystian.
Wracam do Was, szanowni Forumowicze, gdyż mam pewien dylemat, a Wasze rady z pewnością będą pomocne. Otóż w sobotę zostanie dostarczone do mnie akwarium 240l profil (120x50x40) i mam pewien problem z obsadą. Niestety jest to akwarium używane i razem z tym zestawem otrzymam pięć dorosłych piranii, których będę musiał się jak najszybciej pozbyć (gdyby byli chętni proszę pisać, chętnie oddam
Bydgoszcz). No a kiedy tych molochów już nie będzie, trzeba będzie akwarium urządzić po swojemu
Mam część obsady, ale co do reszty, to nie mam zielonego pojęcia jak to rozegrać. Obecnie w moim starym 72l pływają bardzo młode okazy ryb, a są to:-para pielęgnic severum (młodziutkie, ok.8cm długości)
-2xlabeo ( około 3.5cm )
-1x zbrojnik niebieski (samiczka)
-1x gibiceps (ma ok. 4cm)
-5x kirysek
No i by było na tyle. Nad resztą obsady w 240l trzeba się zastanowić, ogólnie będzie to akwarium roślinne, planuję ciemne podłoże, z elementami białego piasku ( dno zbuduję strukturalnie, w taki sposób, aby podłoża się nie mieszały)
Liczę na ciekawe sugestie.
Pozdrawiam,
Krystian.
Piszę poprawnie po polsku.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
Pozdrawiam!
Krystian