09.01.2012, 12:52
Witam dostałem akwarium wraz z "częścią" osprzętu do niego o wymiarach 60x30x30.
Posiadam filtr:
Filtr AQUA-EL FAN-1
grzałka :
AquaEl AQ-50 Watt
podłoże:
Kamienie o wymiarach około 2x4mm jest ich około 4-5kg
Pokrywa:
z oświetleniem swietlówka 30watt.
Wyposażenie:
ceramiczny zamek i 2 sztuczne rośliny, jednak nie chce raczej tego wkładać do niego
wole naturalne rośliny, a także jakiś korzeń/kokos.
Pytanie moje polega na tym czy takie podłoże nadaje się to roślin żywych, filtr i grzałka z tego co mi sie udało dowiedzieć może być, potrzebuje pomocy w skompletowaniu reszty osprzetu myślę że w tym miesiacu jestem w stanie przeznaczyć na te akwarium około 300 zl. Chciałbym dokupić rosliny, podłoże (zdjęcie obecnego mogę wysłać wieczorem) jeżeli się nei nadaje kupić nowe, dokupić reszte potrzebnego soprzetu (coś do czyszczenia, odmulania dna) do tego korzeń, wszelkie wymagane preparaty (co2 czy takie coś sie nadaje Tetra Plant CO2 Depot , nawozy, inne detergenty).
potrzebowałbym pomocy w doborze roślin, rybami zajmę sie oczywiście pod koniec lutego, jak juz wszystko dojdzie do siebie.
pozdrawiam
Posiadam filtr:
Filtr AQUA-EL FAN-1
grzałka :
AquaEl AQ-50 Watt
podłoże:
Kamienie o wymiarach około 2x4mm jest ich około 4-5kg
Pokrywa:
z oświetleniem swietlówka 30watt.
Wyposażenie:
ceramiczny zamek i 2 sztuczne rośliny, jednak nie chce raczej tego wkładać do niego
wole naturalne rośliny, a także jakiś korzeń/kokos.Pytanie moje polega na tym czy takie podłoże nadaje się to roślin żywych, filtr i grzałka z tego co mi sie udało dowiedzieć może być, potrzebuje pomocy w skompletowaniu reszty osprzetu myślę że w tym miesiacu jestem w stanie przeznaczyć na te akwarium około 300 zl. Chciałbym dokupić rosliny, podłoże (zdjęcie obecnego mogę wysłać wieczorem) jeżeli się nei nadaje kupić nowe, dokupić reszte potrzebnego soprzetu (coś do czyszczenia, odmulania dna) do tego korzeń, wszelkie wymagane preparaty (co2 czy takie coś sie nadaje Tetra Plant CO2 Depot , nawozy, inne detergenty).
potrzebowałbym pomocy w doborze roślin, rybami zajmę sie oczywiście pod koniec lutego, jak juz wszystko dojdzie do siebie.
pozdrawiam