26.03.2011, 11:40
(23.03.2011, 16:39)marcuss napisał(a):Shadov napisał(a):Zieleń jest jednym ze składników FMCTo prawda, ale jest w mniejszej ilości. W FMC jest 4mg na 10ml, zaś w Green Ichtio 16mg na 10ml.
A ja za to porównuję produkty zooleka i w FMC zieleni malachitowej jest 12mg/30ml a w "Zieleni" jest też 12mg/30ml malachitowej ale dodatkowo jest 3mg brylantowej.
Ogólnie zrąbałem trochę teraz to widzę. Po pierwsze pierwsza dawka za słaba. Miałem tylko FMC pod ręką a był to wieczór i wlałem tylko te 30ml, a tak realnie to może z 28ml, bo czasem używałem do krótkotrwałej kąpieli nowych rybek. Druga sprawa, to zareagowałem dopiero jakoś może dwa dni po wystąpieniu pierwszych niepokojących objawów....to moja pierwsza ospa, no cóż każdy kiedyś był początkującym. Kolejny błąd to nie podwyższyłem temp.
Dopiero z 2 dni temu zrobiłem to jak należy, tym razem z Zielenią a nie FMC i z podwyższoną temperaturą do 28*C.
Jest lepiej, widocznie zmniejszyła się liczba kropek. Niestety ta ospa już trwała chyba z ponad 2 tyg. i kilka neonków tego nie przeżyło

No ale ważne, że jest już lepiej.