14.04.2010, 23:16
1.Więc tak ja nie robię biotopu.
2. Bocje karłowate i piskorki nie podobają mi się
3. Mam zamiar trzymać w akwarium krewetki a z bocjami ponoć to się nie uda
więc moja obsada będzie wyglądać tak:
15x rozbora klinowa
5x kirysek panda
3x otosek
para pielęgniczki ramireza
5x krewetka amano( ponoć najporzyteczniejsze krewetki)
5x krewetka RC
co do roślin na razie kupię moczarkę i rogatka sztywnego (ponieważ szybko rosną i pomagają w dojrzewaniu zbiornika)
Jestem w trakcie preparowania korzenia, więc dokupię jakąś małą roślinke na pierwszy plan i coś średniego na drugi plan(żeby nie było aż tak łyso). Reszta roślinek jak kasy starczy ( auto mam u mechanika i to mi plany z akwarium pokrzyżowało ale jak zostanie coś to dokupię więcej roślinek). A rybki jak wspomniałem będę wpuszczał stopniowo zaczynaać po około 2-3 tygodniach. Mam jedno pytanie czy zakupić wszystkie rybki i wpuścić je odrazu razem czy kupować pokoleji od najmniejszych do najwiekszych lub odwrotnie i wpuszczać gatunkami.
2. Bocje karłowate i piskorki nie podobają mi się
3. Mam zamiar trzymać w akwarium krewetki a z bocjami ponoć to się nie uda
więc moja obsada będzie wyglądać tak:
15x rozbora klinowa
5x kirysek panda
3x otosek
para pielęgniczki ramireza
5x krewetka amano( ponoć najporzyteczniejsze krewetki)
5x krewetka RC
co do roślin na razie kupię moczarkę i rogatka sztywnego (ponieważ szybko rosną i pomagają w dojrzewaniu zbiornika)
Jestem w trakcie preparowania korzenia, więc dokupię jakąś małą roślinke na pierwszy plan i coś średniego na drugi plan(żeby nie było aż tak łyso). Reszta roślinek jak kasy starczy ( auto mam u mechanika i to mi plany z akwarium pokrzyżowało ale jak zostanie coś to dokupię więcej roślinek). A rybki jak wspomniałem będę wpuszczał stopniowo zaczynaać po około 2-3 tygodniach. Mam jedno pytanie czy zakupić wszystkie rybki i wpuścić je odrazu razem czy kupować pokoleji od najmniejszych do najwiekszych lub odwrotnie i wpuszczać gatunkami.
112l ostateczna obsada:
11x razbora klinowa
5x kirysek spiżowy
1x ampularia
2x kosiarka
1+2 pielęgniczka kakadu
1+1 pielęgniczki ramireza
5x otosek
http://www.akwaswiat.net/-112l-ogolne-ak...887-2.html