08.03.2010, 14:57
mikem napisał(a):Testy są jednymi z najlepszych i mają jeszcze długą datę przydatności. Co do stężenia NO3 - progi wykrywane przez test kropelkowy to 0ppm, 5pp itd. Może więc być bardzo niski poziom poniżej 5ppm. Może więc jednak za mało jeszcze twojej wiedzy w tej materii. Sprawdź filtrację...Malawi (filipińskie) masz jakieś 2-3 miesiące - więc jeszcze masz czas.
Pozdrawiam.
Na zdjęciu moja stara Malawka...zawsze będzie widać, że to nie taka skała jak być powinna.
Nie mowie tu o tym akwa , co do mojej wiedzy od okolo 10 lat zajmuje sie akw. wczesniej przez pare lat trzymalem np; m.auratusy i stezenie no3 mialem zawsze 20-50 przy ukladzie 1x4 w zbiorniku 100x40x40(Fakt ze chialem miec duze)przy tej samej filtracji bio owszem w zbiornikach 500l+ jest duzo latwiej utrzymac niskie stezenie ale No3 do prawidlowego funkcjonowania biologicznego zbiornika musi byc wykrywalne chociaz minimalnie.
P.s bardzo ladna jest ta Twoja stara malawka, lubie taki klimat "martwych koralowcow", natomiast o gustach sie nie dyskutuje wazne zeby bylo zrobione poprawnie, widzisz mi np; nie podobaja sie lupki czy piaskowiec bo kojaza sie z plyta chodnikowa czy kafelkami w lazience.
1x4 M.msobo magunga 2x5 P.demasoni 1x4L.sp hongi SRT
Moje szklo
Sprzedam mlode hongi SRT http://allegro.pl/show_item.php?item=1447369787

) masz jakieś 2-3 miesiące - więc jeszcze masz czas.