• 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Przygotowanie wody w zbiorniku tangańskim przed wpuszczeniem ryb

Cytat:Jeżeli moim celem było by pisanie przepisu z mnóstwem danych wtedy bym to uściślił lub jeżeli byłaby taka potrzeba, która nie istnieje w tym przypadku (ale to wie ktoś kto to stosował).
W niektórych dziedzinach określona ilość pociąga za sobą określoną wartość.
Jeśli te dane są znane to czemu by ich nie podać (co niniejszym uczyniłam).
Potrzeba to określenie względne, każdy ma inną, więc czemu by nie dać ludziom wyboru. Teraz go mają i każdy sam zdecyduje co dla niego praktyczniejsze.
Cytat:Oczywiście, że rozwiązanie to jest jak najbardziej poprawne
Jak sam przyznałeś, z punktu widzenia składu wody poprawne nie jest i tego będę się trzymać. Natomiast nigdzie nie twierdziłam, że jest to rozwiązanie szkodliwe ani nie negowałam jego przydatności w utrzymaniu niektórych parametrów wody (np. pH), choć istnieją przecież inne możliwości ich dopracowania (choćby soda krystaliczna).
Cytat:nie zdarzyła ci się nigdy literówka?
Jestem więcej niż pewna, że się parę razy zdarzyła Tongue

ethnix nie miałam zamiaru swoim postem uprzykrzać ci życia, a mam wrażenie, że tak to odebrałeś. Tak naprawdę wbrew zapowiedziom wcale się nie czepiałam Big Grin (nie licząc usuniętego zdania "dla chemików") tylko raczej chciałam uściślić niektóre informacje. I chodziło o to, aby w jednym miejscu zebrać jak najwięcej pożytecznych informacji na dany temat i aby ludzie mogli skorzystać z różnych rozwiązań. Tak to już jest, że jednego zadowoli stworzenie prawidłowych warunków dla ryb, drugi będzie dążył do jak najwierniejszego odwzorowania biotopu. Niech więc ludzie mają wybór i czynią wedle siły, możliwości, wiedzy i ambicji.
Jak pisałam wcześniej, nie mam praktyki w hodowli ryb z Tanganiki, ale zapewniam cię, że nie miałabym najmniejszego problemu z przygotowaniem i utrzymaniem wody dla nich, jak zresztą dla każdego innego biotopu Smile

Potęga słów wielokrotnie powtarzanych jest wielka. Nie zwalnia nas to jednak z myślenia i dociekania prawdy drogą pogłębiania wiedzy i własnych doświadczeń.

Wiadomości w tym temacie
Przygotowanie wody w zbiorniku tangańskim przed wpuszczeniem ryb - przez ethnix - 26.10.2009, 00:46
RE: Przygotowanie wody w zbiorniku tangańskim przed wpuszczeniem ryb - przez maja - 27.10.2009, 18:43
RE: Przygotowanie wody w zbiorniku tangańskim przed wpuszczeniem ryb - przez ethnix - 27.10.2009, 19:37
Top Business Trip Massage Site - przez FrankJScott - 24.08.2023, 16:25
RE: Przygotowanie wody w zbiorniku tangańskim przed wpuszczeniem ryb - przez maja - 27.10.2009, 21:56
RE: Przygotowanie wody w zbiorniku tangańskim przed wpuszczeniem ryb - przez ethnix - 27.10.2009, 22:58
RE: Przygotowanie wody w zbiorniku tangańskim przed wpuszczeniem ryb - przez apri cort - 27.10.2009, 23:26
RE: Przygotowanie wody w zbiorniku tangańskim przed wpuszczeniem ryb - przez maja - 28.10.2009, 00:37
RE: Przygotowanie wody w zbiorniku tangańskim przed wpuszczeniem ryb - przez ethnix - 28.10.2009, 01:01
RE: Przygotowanie wody w zbiorniku tangańskim przed wpuszczeniem ryb - przez maja - 28.10.2009, 01:19
RE: Przygotowanie wody w zbiorniku tangańskim przed wpuszczeniem ryb - przez ethnix - 28.10.2009, 11:15
RE: Przygotowanie wody w zbiorniku tangańskim przed wpuszczeniem ryb - przez apri cort - 28.10.2009, 13:37
RE: Przygotowanie wody w zbiorniku tangańskim przed wpuszczeniem ryb - przez Pascow - 02.01.2010, 22:46
RE: Przygotowanie wody w zbiorniku tangańskim przed wpuszczeniem ryb - przez ethnix - 04.01.2010, 01:21
RE: Przygotowanie wody w zbiorniku tangańskim przed wpuszczeniem ryb - przez Robert M. - 13.02.2010, 23:32
RE: Przygotowanie wody w zbiorniku tangańskim przed wpuszczeniem ryb - przez sohana - 16.07.2010, 08:37
RE: Przygotowanie wody w zbiorniku tangańskim przed wpuszczeniem ryb - przez apri cort - 16.07.2010, 11:48

Skocz do: