29.09.2009, 20:43
Chodzi mi po głowie akwarium 450L, co byłoby kresem możliwości w moich warunkach mieszkaniowych i dało sporo możliwości jeśli chodzi o hodowlę większych ryby. I na początek pojawia się problem proporcji akwarium. Czy akwarium 100x75x60 jest w jakiś sposób konkurencyjne w stosunku do 150x50x60. Na to pierwsze mam już miejsce, na to drugie muszę jeszcze troszkę poczekać. Wciągnęły mnie ryby Ameryki Pd. i to one będą mieszkańcami tego akwarium. Będzie raczej surowo, niewiele roślin jeśli wody przejrzyste lub bez roślin jeśli wody czarne. Nie ma jeszcze decyzji jeśli chodzi o ryby, bo ona może się zmieniać, ale w pierwszej kolejności myślę o ziemiojadach lub skalarach, ale kto wie czy nie narodzi się inny pomysł.
Jeśli macie ochotę podzielić się uwagami nt. porównania takich dwóch akwariów to bardzo proszę. Wszelkie uwagi są dla mnie cenne, a może i ktoś inny przymierzy się do takiego litrażu w takich czy innych proporcjach. Ciekaw jestem co Wy byście wybrali i czym byście się kierowali przy wyborze.
Jeśli macie ochotę podzielić się uwagami nt. porównania takich dwóch akwariów to bardzo proszę. Wszelkie uwagi są dla mnie cenne, a może i ktoś inny przymierzy się do takiego litrażu w takich czy innych proporcjach. Ciekaw jestem co Wy byście wybrali i czym byście się kierowali przy wyborze.