27.08.2009, 10:51
Witam wszystkich. 
Jestem tu nowa i bardzo proszę o radę. Akwa założyłam 2 miesiące temu ma 144l, na początku miałam żywe rośliny, ale zaczęły gnić więc zastąpiłam je sztucznymi
. Dla ozdoby były też 2 korzenie, ale jeden jakby zaczął pleśnieć więc go wyciągnęłam. Z drugim nie dzieje się nic. Rybkom niby nic nie jest, nie mają na razie żadnych plamek, itp., ale na ścianie akwa pojawiły się brązowe plamki, dodam jeszcze, że niedawno zdechł mi gupik nie wiem czy ze starości czy coś mu było.
Akwa ma 144l, jest cały czas natlenione, oświetlone, woda filrtowana 24h.
2 x skalar
11 x gupik
2 x bocja wspaniała
4 x żałobniczka
2 x gurami
Dodam jeszcze, że kiedyś udało mi się kupić roślinkę z gratisem
(ślimakiem). Dlatego w grę weszły 2 bocje.
Proszę o pomoc co to za brązowe plamki?

Jestem tu nowa i bardzo proszę o radę. Akwa założyłam 2 miesiące temu ma 144l, na początku miałam żywe rośliny, ale zaczęły gnić więc zastąpiłam je sztucznymi
. Dla ozdoby były też 2 korzenie, ale jeden jakby zaczął pleśnieć więc go wyciągnęłam. Z drugim nie dzieje się nic. Rybkom niby nic nie jest, nie mają na razie żadnych plamek, itp., ale na ścianie akwa pojawiły się brązowe plamki, dodam jeszcze, że niedawno zdechł mi gupik nie wiem czy ze starości czy coś mu było.Akwa ma 144l, jest cały czas natlenione, oświetlone, woda filrtowana 24h.
2 x skalar
11 x gupik
2 x bocja wspaniała
4 x żałobniczka
2 x gurami
Dodam jeszcze, że kiedyś udało mi się kupić roślinkę z gratisem
(ślimakiem). Dlatego w grę weszły 2 bocje.Proszę o pomoc co to za brązowe plamki?