25.08.2009, 20:06
z prętnika nie chciałbym rezygnować gdyż bardzo mi się podoba. dodatkowo razbora zdecydowanie odpada bo akurat bardzo mi się nie podoba.
a nie wystarczyło by jakbym z pierwotnej obsady wywalił bojownika i danio, zostawił prętnika i dodał neona, czyli:
- 2 x prętnik
- 4 x kirysek sterbai
- 8 x neon
- 5 x platka
- 5 x bocja
- 1 x zbrojnik
albo zamiast petnika ewentualnie jeszcze bym przebolał prętniki na pielęgniczke ramireza
a danio wszystkie gatunki mogą być zaczepne wobec innych ryb? mi najbardziej się żółte podobają
więć może jeszcze tak:
- 1 x bojownik
- 2 x pielęgniczka ramireza
- 4 x kirysek sterbai
- 8 x danio żółty
- 5 x platka
- 5 x bocja
- 1 x zbrojnik
---------------------------------------------------------------------------------------------
31.08.2009, 06:29
a finalnie wyszło jeszcze inaczej, obecnie zdecydowałem się na taki układ:
1.To już jest:
- agassiza 1+1
- neon czerwony 6
- zbrojnik niebieski
2. A to będzie za chwile
- kirysek sterbai 4
- gupik pawie oczko 6
- agassiza jeszcze jedna
- zbrojnik jeszcze jeden
Tyle w planach najbliższych
Reszta obsady wyjdzie z czasem, najchętniej bym dołożył coś z pielęgniczek jeszcze, ale nie wiem czy mogę mieszać z agassizą, np. kakadu lub żółtą(cryptoheros nanoluteus)
Akwarium dostało mi się na razie na pożyczaka na pare miechów proste 102L, a do świnki wpada powoli kaska na przyszły zakup, prawdopodobnie za jakieś 3-6 miesięcy jakieś 180 lub 200L proste
a nie wystarczyło by jakbym z pierwotnej obsady wywalił bojownika i danio, zostawił prętnika i dodał neona, czyli:
- 2 x prętnik
- 4 x kirysek sterbai
- 8 x neon
- 5 x platka
- 5 x bocja
- 1 x zbrojnik
albo zamiast petnika ewentualnie jeszcze bym przebolał prętniki na pielęgniczke ramireza
a danio wszystkie gatunki mogą być zaczepne wobec innych ryb? mi najbardziej się żółte podobają
więć może jeszcze tak:
- 1 x bojownik
- 2 x pielęgniczka ramireza
- 4 x kirysek sterbai
- 8 x danio żółty
- 5 x platka
- 5 x bocja
- 1 x zbrojnik
---------------------------------------------------------------------------------------------
31.08.2009, 06:29
a finalnie wyszło jeszcze inaczej, obecnie zdecydowałem się na taki układ:
1.To już jest:
- agassiza 1+1
- neon czerwony 6
- zbrojnik niebieski
2. A to będzie za chwile
- kirysek sterbai 4
- gupik pawie oczko 6
- agassiza jeszcze jedna
- zbrojnik jeszcze jeden
Tyle w planach najbliższych
Reszta obsady wyjdzie z czasem, najchętniej bym dołożył coś z pielęgniczek jeszcze, ale nie wiem czy mogę mieszać z agassizą, np. kakadu lub żółtą(cryptoheros nanoluteus)
Akwarium dostało mi się na razie na pożyczaka na pare miechów proste 102L, a do świnki wpada powoli kaska na przyszły zakup, prawdopodobnie za jakieś 3-6 miesięcy jakieś 180 lub 200L proste