• 3 Głosów - 2.33 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wyposażenie do akwarium 200L - filtry, grzałki i oświetlenie

Małgorzata-nie ufaj temu co pisze na opakowaniu.Jakby każdy tak patrzył na opakowanie i patrzył jaki filtr do jakiego litrażu to ludzie by używali w 300l Aquaela fan 3 który rzekomo nadaję się do tego litrażu,ale jednak każdy akwarysta wie że ten filtr dobrze sprawuje się w 112l w większym litrażu już gorzej .Nad filtracja jest przydatna,zwłaszcza w filtrach wewnętrznych.I jeszcze zależy czy ktoś ma akwarium roślinne z drobnicą czy bądź z dużymi rybami,ale to inna kwestia.

112l-Meeki
53-Krewetkarium

tetra tec 1200

Heh dobry zart 1200 xDD
Kolega 1200 to mam wirówke a tak kupie sobie tetre 700 i fana 2 i jest super nadfiltracja

Trzciniak napisał(a):Heh dobry zart 1200 xDD

zart? to byla by super opcja. masz zle podejscie- najpierw teoria i kompletowanie sprzetu a potem praktyka. z Twoim podejsciem wroze Ci choroby, a przy paletkach o nie bardzo latwo.

a po co tetra 700 i wewnętrzny fan 2 jak można go zastąpic jedną tetrą 1200 która wydajniejsza jest od tych dwóch filtrów i nie szpeci akwarium jak filtry wewnętrzne(Fan 2)

112l-Meeki
53-Krewetkarium

w Akwarium potzrebna jest Filtracja [biologiczna] Jka i zarazem Filtracja
[mechaniczna]

To zapytam sie ciebie jakie są filtracje w kubełku?Odpowiedz brzmi ta i ta.

112l-Meeki
53-Krewetkarium

witam
mam pytanie mam 200l akwa i ogrzewam ten zbiornik 100w grzalka czy jest wystarczajaca na taki zbiornik by ogrzac wode do 24 stopni.
(tempereatura w pokoju jest 23stopnie)
pozdrawiam

Powinno wystarczyć, będzie po prostu dłużej grzać jak się włączy (zakładam, że to grzałka z termostatem).

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

tak z termostatem jest ta grzalka Aqua szut

a czy ta grzalka bedzie wiecej pradu pobierac niz grzalka 200watt

Skocz do: