Sonda: co?
Easy-Life EasyCarbo
JBL BioCO2 Vario Set kompletny zestaw CO2 z dyfuzorem Vario Reaktor
    Wyniki sondy

• 1 Głosów - 1 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

CO2 - zestawy, pytania sprzętowe, dobierz właściwe rozwiązanie do swojego akwarium

Ok dzięki za rade. Dam znać o postępach, które pewnie pokażą się za kilka dniBig Grin

"Mówiąc pokrótce, się lenię
mogę siedzieć w fotelu tak długo aż zapuszczę korzenie,
wtedy czuję jak spada co sekundę ciśnienie,
luz mam od rana, może pojutrze się zmienię "

To znowu jaTongue sagittari odciołem zwiędłe liście. Jednak nie widać u niej poprawy. Jak długo trzeba czekać aby zauważyć efekty?? przyrostu masy?, soczystego zielonego koloru na liściach?
Mam zamiar kupić deszczownię.??

"Mówiąc pokrótce, się lenię
mogę siedzieć w fotelu tak długo aż zapuszczę korzenie,
wtedy czuję jak spada co sekundę ciśnienie,
luz mam od rana, może pojutrze się zmienię "

Witam! Mam zamiar kupić zestaw sery CO2 Start. Mam do was pytanie, czy wogóle się opłaca coś takiego kupować ? Czy będzie widać poprawę we wzroście i bujności roślin oraz ich kolorycie. Moje akwarium to 63l, widoczne na zdjęciu.

Załączone pliki Miniatury

Bartek23 napisał(a):Witam! Mam zamiar kupić zestaw sery CO2 Start. Mam do was pytanie, czy wogóle się opłaca coś takiego kupować ? Czy będzie widać poprawę we wzroście i bujności roślin oraz ich kolorycie. Moje akwarium to 63l, widoczne na zdjęciu.

Zrób kolego bimbrownie, przesadź roślinki, bo posadziłeś je odwrotnie niż powinno sięSmile Wysokie przy tylnej ścianie, najniższe przy przedniej.

Jakie masz tam oświetlenie? CO2 ma sens gdy dobrze świecisz i zapewniasz roślinkom wszystko inne, czyli nawozisz i badasz NO3.

Searcher napisał(a):
Bartek23 napisał(a):Witam! Mam zamiar kupić zestaw sery CO2 Start. Mam do was pytanie, czy wogóle się opłaca coś takiego kupować ? Czy będzie widać poprawę we wzroście i bujności roślin oraz ich kolorycie. Moje akwarium to 63l, widoczne na zdjęciu.

Zrób kolego bimbrownie, przesadź roślinki, bo posadziłeś je odwrotnie niż powinno sięSmile Wysokie przy tylnej ścianie, najniższe przy przedniej.

Jakie masz tam oświetlenie? CO2 ma sens gdy dobrze świecisz i zapewniasz roślinkom wszystko inne, czyli nawozisz i badasz NO3.

a jak zbadać NO3?

318L 2x30wat sylvania +UV
Aqua Shut 450l/h +AQUA EL 1000l/h UV
obsada:
Nowa,w dużej mierze:)
http://www.akwaswiat.net/-318l-ogolne-ob...-9330.html
jak pomogłem daj + :) odwdzięcze się

po co Ci deszczownia...
ja na Twoim miejscu bym załozył co2 ,byś częściej widział ten soczysty kolor
roślin.Z nawozami nie szalej w tak malym akwa,moze pare ml nawozu żelazowego albo kulki torfowo-gliniane pod rośliny.
i tak a propos ta roślina "piłka" to gałęzatkaSmile

318L 2x30wat sylvania +UV
Aqua Shut 450l/h +AQUA EL 1000l/h UV
obsada:
Nowa,w dużej mierze:)
http://www.akwaswiat.net/-318l-ogolne-ob...-9330.html
jak pomogłem daj + :) odwdzięcze się

Testem ze sklepu. No i jeszcze jakie masz oświetlenie? Powinno być około 0,5WATT na 1 litr. Jeśli jest mniej to CO2 nie będzie dobrym rozwiązaniem. Tak jak pisał Searcher zrób bimbrownie bo taniej wyjdzie. W Internecie jest pełno stron z opisem jak to zrobić.

Fotografia i akwarystyka
http://paesaggio.blox.pl/html

Nawożenie: Sera Floredepot ( podłoże) , Sera Florena ( płyn co tydz 5ml),
Oświetlenie: 1x15W Flora Sun.
Mam nadzieje że to pomoże wam w ocenie mojego przygotowania akwa dla roślinSmile

Bartek23 napisał(a):Nawożenie: Sera Floredepot ( podłoże) , Sera Florena ( płyn co tydz 5ml),
Oświetlenie: 1x15W Flora Sun.
Mam nadzieje że to pomoże wam w ocenie mojego przygotowania akwa dla roślinSmile

Nawozisz na wyczucie, tu nie można się przyczepić, ale oświetlenie to masz lipne, aby spełnić minimum, musisz wstawić drugą taką świetlóweczkę.

Tak więc najpierw zwiększasz oświetlenie, a później stawiasz bimbrownieSmile skutek będzie widoczny.

Przydałaby się druga świetlówka. Potem CO2 i będzie superWink Powodzenia

Fotografia i akwarystyka
http://paesaggio.blox.pl/html

Skocz do: