• 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Termometr

ja to mam niezłe jaja z termometrami... paskowy pokazyje 24-25, rtęciowy 23, a elektroniczny 26,8Big Grin

ja mam grzalke 50W na 30l Wink a termometr po przeciwnej stronie grzalki

Nowicjusz napisał(a):ja mam grzalke 50W na 30l Wink a termometr po przeciwnej stronie grzalki

Jaką masz temperaturę??
Nie piszesz poprawnie po polsku.

Piszę poprawnie po polsku

Cytat:i jaka temperatura??

teraz mi sie wszytko unormowało mam 25/26 C

obsada: 112L
4 neonek
3 danio czerwonych
1 gurami całujące
13 kirysków z własnej hodowli :)
1 gurami dwu plamisty
1 glonojad
1 karlik szponiasty

mam pytanie , jaka powinna być temperatura w akwa 120l a mam drobnicę , jakieś neonki , gupiki , mieczyki, żabki , glonki , itp ? termometr mam po przeciwnej stronie grzałki i obecnie jest 25st termometr mam rtęciowy . co myślicie o termometrach elektronicznych ?

Pomijając złą obsadę ok 26*C

Elektronicznych nie miałem...polecam LCD Smile

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

Ja mam paskowy i jestem z niego jak najbardziej zadowolony.

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

Etam zła obsada wszyscy żyją w zgodzie jak w rodzinie i jakieś jest urozmaicenie

(19.01.2011, 20:29)ANDRZEJ1977 napisał(a):  Etam zła obsada wszyscy żyją w zgodzie jak w rodzinie i jakieś jest urozmaicenie

Proponuję zacząć od zmiany obsady i zrobienia akwarium a nie "choinki" => http://www.youtube.com/watch?v=jFFV3Ixwj3g a dopiero potem martwić się o temperaturę.

Andrzej, wiem że to nie miejsce na takie dygresje, ale co do twojego akwarium, to proponuję Ci zasięgnąć jakiejś pomocy, nie to żebym coś do niego miał, ale wydaje mi się, że masz akwarium przerybione.
Ten filtr wali bąblami robi straszne zamieszanie i jeszcze z tyłu jakiś kamień napowietrzający nie wiadomo po co. Żwirek za gruby trochę. Ten statek wygląda okropnie w tym akwarium, musisz dodać trochę roślinności, chyba , że niedawno zalałeś, to sory.
A no i dolej wody, bo widać, że masz nie nalane do pełna.

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

Skocz do: