• 5 Głosów - 3.8 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ZIEMIA OGRODOWA - czy Twoja nadaje się jako podłoże w akwarium ? LOW-TECH

Podobno są świetne efekty, jeśli dasz pod żwir bardzo cienką warstwę gliny + torf
Przymierzam się do tego w swoim akwarium.

Ja już się przekonałem że faktycznie rośliny rosną ładnie glony niestety też ale taki widać urok .

Młode ampularie do oddania !!!

Zgadzam się z waszymi opiniami extra rośliny rosną,zupełnie inaczej niż w samym żwirku i szybciej przede wszystkim.

a jakie dokladnie ziemie polecacie? tylko jedno wielkie pytanie... jak usunac paskudny kolor wody
?

*_* kocham skalarki :]

i naleśniki >.<'

Piszę poprawnie po polsku.

jestem kobietą >:[

ziemię najlepiej kupić w ogrodniczym bez nawozów lub śmigaj na pole Big Grin konkretnie to wszystkie mogą być Wink

a co do koloru wody to podmiankami

Że się tak wtrącę to słyszałem że na rośliny działa też dobrze woda w której wcześniej był moczony torf, czyli że do miski z wodą wsypuje się torf moczy się go przez 1 dzień potem odlewa sie wodę i wlewa sie do akwarium, działa dobrze na rośliny i na rozborki klinowe.

alo21 Dawanie ziemi ogrodowej czy torfu ma na celu utrzymanie prawidłowego rozwoju roślin na dłuższy czas . Jakby tak każdy miał dolewać przy każdej podmianie wody to co napisałeś to by była syzyfowa praca .
Wydaje mi sie również , że podczas filtracji wody taka mieszanka szybko traci właściwości swoje .
Pzdr.

...

gg 3123494

Na pewno Masz racje ale,nie Wierze żeby to w jakimś stopniu nie pomogło w akwarium.

Cześć wszystkim
Mam pytanie do Was,a mianowicie chcę założyć akwarium na bazie ziemi czyli typowy LOW-TECH i nie wiem czy ziemia,którą posiadam się do tego celu nadaje.
Za każdą odpowiedź z góry wielkie dziękiSmile

Tematy zostały połączone - Kejdi

Załączone pliki Miniatury

Witaj.
Ja bym takiej ziemi nie dawał do akwarium ponieważ jest ona do celów działkowych i nie jestem pewien czy spełni swoje zadanie...Smile
Pozdrawiam

http://www.akwaswiat.net/-112l-ogolne-wo...-7133.html
Moje odnowione akwarium.Zapraszam do komentowania.
Piszę poprawnie po polsku.
Sory za błędy w pisowni mam rękę złamaną ...

Skocz do: