• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Symfonia Złota

Cytat:"]
Cytat:Zacznijmy od tego ze ja napisalem "nawozow" a nie "nawozow akwarystycznych" ktore sa bardzo waska grupa nawozow specjalistycznych.

No właśnie ...więc dlaczego uważasz, że polityka Bartka jest zła skoro tak samo postępują niemal wszyscy producenci nawozów akwarystycznych: .

Wiesz, "Bartka" nie znam.
Przypuszczam- duza doza pewnosci - ze ze chodzi o Pana Bartłomieja Lipczyńskiego wlasciciela czy tez współwłascieciela Aqua- Art.
Raczej staram sie unikac mowienia o obcych dla mnie osobach z taka poufaloscia - uwazam ze zachowalbym sie niegrzecznie - w zwiazku z czym zakladam ze to jest Twoj znajomy.
Ale wracajac do meritum, to ja napisalem ze _mi_ sie nie podoba a nie ze jest zla. Bo czy zla czy dobra to mysle ze firma sama ocenia po wynikach finasowych i nic mi do tego.
Jest to moja osobista opinia i uwazam ze mam do niej prawo, jak rowniez mam prawo się nię podzielic z innymi.

Czyz nie mam racji?

ps. odpowiedzi z Tropicala nie widac - czyli moze sie okazac ze prawie wszytkie firmy produjace nawozy akwarystyczne tak postepuja i dalej to mi sie nie bedzie podobalo.
Shy 

Siemka!
Kilka tygodni temu kupiłam na allegro symfonie złota i siarczan potasu. Podobno bardzo dobrze wpływa na roslinki Shy mi bardzo szybko rosną takie jedne nie wiem jaka roślinka zapomniałam nazwy. Czy to może spowodować nadmair NO3 czy może ryby denne?? Podminiam raz na rydzień 20-30% wody.
może ktoś używa też symfonii złota i siarczanu potasu to możę sie podzieli ze mną swoimi osiągnieciami ??

wikiii napisał(a):Kilka tygodni temu kupiłam na allegro symfonie złota i siarczan potasu. Podobno bardzo dobrze wpływa na roslinki Shy mi bardzo szybko rosną takie jedne nie wiem jaka roślinka zapomniałam nazwy.

Bardzo dobrze wpływa jeśli go brakuje, wprawdzie uważa się że potas nie jest groźny przy przedawkowaniu, ale utrudnia asymilację innych metali. Pamiętaj lepsze jest wrogiem dobrego, jeśli wzrost i kondycja roślin jest zadawalająca bezpieczniej jest nic nie kombinować.

wikiii napisał(a):Czy to może spowodować nadmair NO3 czy może ryby denne?? Podminiam raz na rydzień 20-30% wody.
może ktoś używa też symfonii złota i siarczanu potasu to możę sie podzieli ze mną swoimi osiągnieciami ??

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pytając czy siarczan potasu może spowodować nadmiar azotanów?
Jeśli dobrze zrozumiałam pytane to odpowiedź powinna brzmieć nie, a nawet często jest wręcz odwrotnie. Jeśli chodzi o symfonię to na holenderskim znajdziesz wszystko ci jest z tym związane, łącznie ze sposem wykonania nawozu oraz masę doświadczeń związanych z jej stosowaniem

Cytat: Bardzo dobrze wpływa jeśli go brakuje, wprawdzie uważa się że potas nie jest groźny przy przedawkowaniu, ale utrudnia asymilację innych metali. Pamiętaj lepsze jest wrogiem dobrego, jeśli wzrost i kondycja roślin jest zadawalająca bezpieczniej jest nic nie kombinować.
Aha ,ja nie bede na pewno nic kombinować Wink a symfonia złota?

Cytat:
powinna brzmieć nie, a nawet często jest wręcz odwrotnie. Jeśli chodzi o symfonię to na holenderskim znajdziesz wszystko ci jest z tym związane, łącznie ze sposem wykonania nawozu oraz masę doświadczeń związanych z jej stosowaniem
wręcz odwrotnie - czyli ?
a na holenderskim czyli gdzie, to jest forum tak?

Stosowałam symfonie złota kiedy fascynowała mnie akwarystyka roślinna. Przyznaje że moich warunkach się sprawdziła, oczywiście po małej modyfikacji zero [problemów z glonami wzrost roślin całkiem przyzwoity, czego więcej można chcieć?
Zapoznaj się z tym wątkiem http://www.roslinyakwariowe.pl/forum/vie....php?t=216
Ja ze swojej strony napiszę, że stosując symfonie trzeba co kilka miesięcy - powiedzmy co pół roku - robić dwu, trzytygodniową przerwę w nawożeniu, podmieniając przy tym wodę jak zwykle tyle że bez nawozów. Symfonia ma odrobinę za dużo miedzi. Początkowo to nawet roślinom służy, jednak z biegiem czasu jego koncentracja staje się zbyt duża.

aha.... dzieki za pomoc... masz ode mnie punkt w reputacji.. Tongue teraz juz wszystko na ten temat mniej wiecej wiem

ja też to stosowałem i odradzam

wikiii napisał(a):masz ode mnie punkt w reputacji.

Dziękuję Wik(3i) Smile
Jak ja byłam tu nieomal codziennym gościem to nie mieliśmy takich zachęt. Nam musiało starczyć słowo dziękuję. Smile
Prawdę powiedziawszy to nieomal to samo i nawet mi się podoba, szczególnie że decyzja zależy od nas a nie od tych ważniaków, moderatorów. Tongue
Przepraszam za spam, obiecuję że to ostatni raz.

no to ja też bardzo dziekuje za pomoc reputacją Big GrinBig Grin a sula dlaczego niby odradzasz symfonii?? mi codziennie rosliny sie powiekszają o 2 cm Tongue

mi bez tej symfonii rosną codziennie po 4 cm i leje tradycyjne nawozy

Skocz do: