26.09.2004, 15:05
od pewnego czasu używam tego nawozu- słyszałam, że mogą wystąpić po nim duże ilości nitkowatych glonów. i w ogóle czy jest skuteczny, jakie są Wasze doświadczenia :?:
Słyszałam o tym nawozie jednak jakoś boję sie go zastosować bo mam mała inwazje glonów a w tym przypadku rozwój glonów byłby natychmiastowy. Ale słyszałam bardzo wiele pozytywnych opinii na temat tego nawozu. A co do glonów nitkowatych to chyba tylko pojawić się mogą w przypadku za dużej dawki lub istniejących już glonów. Ale pewna nie jestem.
Cytat:Słyszałam o tym nawozie jednak jakoś boję sie go zastosować bo mam mała inwazje glonów a w tym przypadku rozwój glonów byłby natychmiastowy. Ale słyszałam bardzo wiele pozytywnych opinii na temat tego nawozu. A co do glonów nitkowatych to chyba tylko pojawić się mogą w przypadku za dużej dawki lub istniejących już glonów. Ale pewna nie jestem.
Pozdr.
Cytat:Hmm..., aktualnie większość rośliniarzy (moja skromna osoba też) przesiadły się z symfonii na kompleksy nawozów polskiej firmy Aqua-art, Planta Gainer, więcej informacji o tych produktach na ich stronie internetowej http://www.aqua-art.pl/
Ja stosuje : Planta Gainer Classic, PG Macro i PG Ferro+
Cytat:Jedno co mi sie nie podoba w polityce Aqua-Art to brak informacji o zawartosci poszczegolnych pierwiastkow - to robi kazdy szanujacy sie producent nawozow.

Cytat:"]Zacznijmy od tego ze ja napisalem "nawozow" a nie "nawozow akwarystycznych" ktore sa bardzo waska grupa nawozow specjalistycznych.Cytat:Jedno co mi sie nie podoba w polityce Aqua-Art to brak informacji o zawartosci poszczegolnych pierwiastkow - to robi kazdy szanujacy sie producent nawozow.
To proszę podaj mi skład procentowy np. Tetra PlantaMin, Sera Florena, Tropical Ferro-activ, Nutrafin PlantGro......
Jeżeli dobrze pamiętam to jedynie Tropica podała pełny skład procentowy swojego nawozu Master Grown.
Cytat:Zacznijmy od tego ze ja napisalem "nawozow" a nie "nawozow akwarystycznych" ktore sa bardzo waska grupa nawozow specjalistycznych.
. Na butelkach podane są jedynie pierwiastki występujące w nawozie a czasami ich stosunek względem siebie np. N-P-K w nawozie makro Hagena.