Witam mam zamiar kupić akwarium które będzie stało na komodzie,akwarium będzie miało 60 litrów i nie wiem jak i czy trzeba wzmacniać ją jakoś ? oto zdj
(02.02.2015, 15:21)stefan85 napisał(a): Samo zdjęcie nie wiele mówi o jakości szafki. Trudno coś doradzić na odległość.
A mam jeszcze jedno pytanie,słyszałem dziś w pracy ze wodę do akwarium można odrazu wlać z klanu i niech pochodzą wszystkie przyrządy przez dwa dni bez dodawania żadnych uzdatniaczy i potem już można wpuszcza rybki. co o tym myślicie ?
(02.02.2015, 15:49)stefan85 napisał(a): Jezeli w kranie nie jest chlorowana to oczywiście. Problem tylko w tym że pewnie zimniejsza będzie więc nie wolno zbyt dużych podmian. Wszelkie uzdatniacze to tylko marketing i dojenie klienta. Każda chemia bardziej szkodzi niż pomaga - chyba że to nawóz albo starter z bakteriami - tu opinie też sa podzielone.
Czyli dziś wlewam prosto z klanu wodę i włączam filtr,grzałkę itp i niech chodzi przez dwa dni,jak myślicie dobry plan ?
(02.02.2015, 16:14)mariusz404 napisał(a): Akwarium nie będzie dużo ważyło komoda spokojnie wytrzyma.
A z zakupem obsady naprawde nie ma co się spieszyć.
Komoda jest bardzo masywna,jeszcze jedno pytanie czy mogę te akwarium postawić na rogu a w drugim rogu co innego ? chodzi mi czy nie przewazy xd