• 3 Głosów - 3.67 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wszystko na temat obniżania pH

ja kupuje w auchan 5l po 2,60zł. 1l 0.99gr lejesz do akw, 1:1 z kranówką i ok.ph spadnie powoli zbijaj.

wally91 napisał(a):Ja bym najzwyczajniej w świecie poszedł do zoologicznego i poprosił coś na obniżenie PH i po problemie Tongue

im mniej chemii tym lepiej Big Grin

maniuch napisał(a):ja kupuje w auchan 5l po 2,60zł. 1l 0.99gr lejesz do akw, 1:1 z kranówką i ok.ph spadnie powoli zbijaj.

wiem 0,3 na 24h
dzięki za pomoc

rabcik napisał(a):
wally91 napisał(a):Ja bym najzwyczajniej w świecie poszedł do zoologicznego i poprosił coś na obniżenie PH i po problemie Tongue

jasne chemii tak jak najmniej.mierzyłem parametry tej wody i wszystkie ma na 0.Smile

maniuch napisał(a):
rabcik napisał(a):

jasne chemii tak jak najmniej.mierzyłem parametry tej wody i wszystkie ma na 0.Smile

tym lepiej będę wlewał i rozcieńczał po troszku z kranówą

rabcik napisał(a):
maniuch napisał(a):
rabcik napisał(a):

tym lepiej będę wlewał i rozcieńczał po troszku z kranówą

rób sobie takie podmiany raz w tygodniu ,ja tak robie i jest ok.tylko jak będziesz podmieniał to nie zapomnij dać mikro i makro elem.pozdrSmile

maniuch napisał(a):
rabcik napisał(a):
maniuch napisał(a):[quote=rabcik]
[quote=wally91]
Ja bym najzwyczajniej w świecie poszedł do zoologicznego i poprosił coś na obniżenie PH i po problemie Tongue

rób sobie takie podmiany raz w tygodniu ,ja tak robie i jest ok.tylko jak będziesz podmieniał to nie zapomnij dać mikro i makro elem.pozdrSmile

ja daje tylko mikro makro nie daje

rabcik napisał(a):
maniuch napisał(a):
rabcik napisał(a):
maniuch napisał(a):[quote=rabcik]
[quote=wally91]
Ja bym najzwyczajniej w świecie poszedł do zoologicznego i poprosił coś na obniżenie PH i po problemie Tongue

ja daje tylko mikro makro nie daje

czemu makro nie dajesz,muszą się uzupełniać.mikro to nie wszystko dla roślin.

o ile pamiętam dobrze to makro elementy azot fosfor i potas
to chyba ryby produkują ??
Nie wiem może się mylęBig GrinBig Grin

rabcik napisał(a):o ile pamiętam dobrze to makro elementy azot fosfor i potas
to chyba ryby produkują ??
Nie wiem może się mylęBig GrinBig Grin

makroelementy: Wapń, Magnez, Sód, Potas, Siarkę, Węglany

Skocz do: