• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czym karmić narybek gupików ?

Ja właśnie je karmie od zawsze karmiłem małe gupiki suchym pokarnem. Tlko chciłem spróbować czegoś nowegoBig Grin

To możesz spróbować tak jak wyżej napisałem: Tabletki przyklejane na szybę, rybki wybciej się wybarwiająTongue (podawaj pow. 3-4 tyg)

Nie lubię kul, do kuli włóż sobie suszone
płatki róż albo cukierki! Staż 8 lat :)
Służę pomocą!:P
Piszę poprawnie po polsku.

Linki z niepotrzebnymi tematami lub powtarzającymi się, wysyłajcie na PW do moderatorów!! Ułatwicie moderatorom pracę a przy tym pomożecie utrzymać porządek na forum!

ja tam nie zwracam uwagi na małe gupiki przez pierwsze dni. Karmie ryby normalnie, a słabsze osobniki zjadają rodzice

ja też tak robiłem co miało przeżyć to przeżyło

ROZWIELITKĄ może być? :/

GG: 6306572 :*

Ja gdy miałam ,,Mamę gupikową" to gdy np.: umyłam dokładnie akwarium, na drugi dzień lub w tym samym rodziły się małe rybki. Później ok. Rok, ta mama gupikowa zdechła, pozostawiając po sobie córki i synów.
Mój tato Tongue zabrał ją do piwnicy, aby zbadać przyczynę.Tongue
Rozcioł lekko jej brzuszek, a z środka wypłynęły MAŁE RYBKI!!(nie żywe)
Jak to możliwe zamiast ikry znalazł tam rybki?!
Najwyraźniej zmarła przy porodzie. Ale przeciesz ryba ta nie jest ,z rodziny ssakowatych!! Teraz jej jedna z córek, tagże wyczynia podobne rzeczy tzn rodzi dzieci.
Powiedzcie mi jak to mozliwe[font[/b][/font]=Arial][b]

gupik to ryba żyworodna, dlatego były tam małe rybki....
apropo, jak myjesz akwarium?? wylewasz całą wode czy tylko część ??

http://www.gupiki.com/

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.

Witam, czy karmienie 1 raz dziennie narybku gupika mlekiem w proszku to dobry pomysł ? I co jeszcze może być dla nich urozmaiceniem diety, żeby się ładnie wybarwiły i szybko rosły ? Macie jakieś pomysły (najlepiej wypróbowane w praktyce) ?
Z góry dzięki za odpowiedzi :-)

Co Cię nie zabije, to na pewno wzmocni !

ja moim poprostu daję pokarm płatkowy drobno pokruszony z dodatkiem żółtka i są duże i Ładnie wybarwione Tongue
Słyszałem coś o żółtku z jajka ale niech inni, bardziej doświadczeni się wypowiedzą Tongue

Pozdrawiam
Łukasz Smile

Skocz do: