• 11 Głosów - 3.36 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jakie ryby ( i nie tylko ryby) do 20l - 40l zbiornika?

Hej. akwarium 40l - 50cm dlugosci. Ile w takim akwa moge posiadac drobniczek + ile neoheterandrii?

Witam!

Mam takie proste pytanko ile razborek borneańskich mogę wpuścić do akwarium 25l w którym żyje (narazie) tylko 10 krewetek RC. Akwarium ma 25l dużo roślin 2 kokosy, z korzenia zrezygnowałem bo doszedłem do wniosku że zdecydowanie za dużo tego dobrego;p

A dokładniej sprecyzuję: Czy wystarczą ze dwie sztuki żeby po prostu coś tam pływało czy raczej powinno być ich więcej?

15 sztuk minimum.

(26.10.2013, 09:19)edison napisał(a):  15 sztuk minimum.

Łoła łiła aż 15 sztuk na 25l? A ja się bałem czy te 2 razborki i 10 krewetek to nie będzie za dużo ^.^ No ale skoro tak mówisz to dobrze skombinuje te 15 razborek zobaczymy jak będzie Im się żyło.

Dzięki za podpowiedźSmile

Witam Smile
Zakładam AKWARIUM 50X30X30 45L
Filtr:Aquel
Grzałka nwm
Światło: 2 x świetlówka 15w
Nie chce bojowników,gupikków
myśle o neonka,otoskach, kiryskach, bystrzykach hokejówkach krewetkach RC
Koledzy doradzcie co do liczby tych ryb, o jakiś inych rybach
ale nie chce użyc wsystkich tych ryb
Może jrszcze jakieś propozycje co do roślin
prosze o propozycje ryb i roślin bo bede zakładał to akwarium w tym tygodniu

Witam, jutro ide do szklarza po akwarium 45 litrow 60x25x30 i planuje trzymac parke ramirezek, jakie rybki moglbym jeszcze dolozyc, gupiki odpadaja, wszelkie neony i bystrzyki tez, myslalem nad 10 razborami borneanski, co o tym myslicie ? ewentualnie prosze o jakies propozycje

Masz tu dużo tematów na ten temat, wystarczy wpisać w wyszukiwarkę. A ramirezek nie trzymaj w 45l bo to dla nich za mało. Absolutne minimum to podobno 60l choć większość doświadczonych akwarystów uważa że najlepiej trzymać je w akwarium od 100l

najpierw zbuduj akwarium a o rybkach pomyślisz za 3-4 tygodnie jak baniak dojrzeje.

roślinki jakieś mało wymagające żeby się wszystko ukorzeniło, np moczarka argentyńska czy kryptokoryna.

mysle'ze to akwarium mimo iz ma 45 litrow bedzie dosc dobre dla parki ramirez bo bedzie dosc dlugie jak na taki litrarz 60cm i 25cm szerokosci

Akwarium dla ramirezek jest ok, liczy się powierzchnia dna.
Razbory to nie ten biotop zupełnie, może bystrzyki?
Pamiętaj, żeby jako podłoże zastosować piasek

Skocz do: