• 6 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ekipa sprzątająca, ryby czyszczące akwarium

Już się zdecydowałem na kiryski Wink Dzięki bardzo za odpowiedzi

1. otosek
2. kosiarka
3. krewetka amano
4. krewetka red cherry
To moja propozycja wg. mnie od najbardziej pożytecznych na glony w akwarium mieszkanców Tongue

wally91 napisał(a):Mam takie pytanie jakie ryby najlepiej sprzątają akwarium?

Żadne. Mogą pomagać ale o higienę akwarium ma przede wszystkim zadbać akwarysta.

Ja polecam kiryski, kiryśniki, otoski, mułojady jak na większyu litraż to bocje wspaniałe(taki super duży kirysekWink)

Nie lubię kul, do kuli włóż sobie suszone
płatki róż albo cukierki! Staż 8 lat :)
Służę pomocą!:P
Piszę poprawnie po polsku.

Linki z niepotrzebnymi tematami lub powtarzającymi się, wysyłajcie na PW do moderatorów!! Ułatwicie moderatorom pracę a przy tym pomożecie utrzymać porządek na forum!

no i jeszcze polecam otoski kupilem na gieldzie 10 sztuk po 1.5zl i podzielilem sie z wujem

a ile polecacie trzymac w akwa otoskow w 112l

Oddam suma rekiniego za darmo.

Jokeru napisał(a):Zdecydowanie kirysy. Glonojad glony zjada tylko jak jest mały.
Możesz jeszcze kupić ampularię - też dobrze czyści.

A co do ślimaków to zatoczek może być czy lepiej się go pozbyć?

na glony kosiarki i otoski Smile

na śmieci z dna kiryski

ale to nie jest reguła bo moje zwinniki blehera tez starają się wydłubac cos spomiędzu żwiru - a to kasaczowate Big Grin

Nooo panie kolego akwarysto życzę ci wszystkiego najlepszego z okazji urodzin,żebyś w szkole zbierał same pochwały i same 6-stki,no i oczywiście życzę najpiękniejszych baniaczków w przyszłości.pozdrawiam i jeszcze raz najlepszego kolegoSmileSmileSmileSmile

Nooo panie kolego życzę ci z okazji urodzin wszystkiego najlepszego i przede wszystkim rozwijania sie w pięknym hobby jakim jest akwarystyka,jeszcze raz najlepszegoSmileSmile

a jakie to są krewetki filtujące?czy się różnią od np.red cherry?
i czy na glony dobre są glonojady syjamskie?bo nikt o nich nie napisał
Big Grin 

Czy sa jakieś rybki, które oczyszczają akwarium??? oprócz kirysków i glonojadów

Skocz do: