Chciałbym zaprezentować wszystkim mój zbiornik. Akwarium zalane w listopadzie roku 2010, początkowo służyło jako zwykły kotnik, ale potem zrodziła się myśl, żeby zrobić coś innego i padło na bojownika. A więc.
Coś na pewno przyjdzie do czyszczenia albo krewetki lub otoski. Zbiornik niczym nie nawożony, wszelkie sugestie zmiany mile widziane. Pozdrawiam.
czy bojownik wykończył już gupiki? pomijając fakt że 3 samce gupika mogą nieźle zamęczyć biedną samicę, to dodatkowo bojownik często myli gupiki z innymi samcami bojownika i jeśli jeszcze ich nie atakuje to masz szczęście, musiałeś trafić na wyjątkowo pokojowy okaz
Betka, mój totalnie olewał narybek gupika, także wiesz to naprawdę od charakteru ryby zależy...A stwierdzenie [quote] pomijając fakt że 3 samce gupika mogą nieźle zamęczyć biedną samicę [quote/] jest trochę śmieszny, no bynajmniej jak patrzę na swoje to nie wyobrażam sobie że umiałyby cokolwiek zamęczyć
No możliwe, że wykończył bo został tylko jeden więc aktualna obsada to bojownik sztuk 1 gupik sztuk 1 oraz 10RC, może dokupił bym same samice mogą się mnożyć, ale nie muszą..
Heh, teraz to tam jest masakra, a nie akwarium powróciły sinice, zebrały żniwo piękna ludwigia prawie nie do odratowania zostawiłem kilka małych pędów, na szczęście uporałem się z tym cholerstwem, ale teraz widzę okrzemki.... Jak będę miał czas to podrzucę fotki.
WITAM....... Czas najwyższy zaktualizować zbiorniczek bo duże zmiany.
A więc po długiej walce z glonami (sinice, okrzemki, krasnorosty) zaczynam od nowa a więc:
Flora:
-nurzaniec
-rogatek
-bacopa
-rotala rotundifolia
-cryptocoryne wendtii weinberg
-cryptocoryne wedtii green
-anubias
-mikrozorium oskrzydlone
-micranthemum umbrosum
Część roślin pochodzi od użytkownika "Dadario" spoko gościu pozdrawiam go..
Fauna:
Pozostał tylko bojownik, były krewetki RC jednak nie przetrwały, stały się ofiarą prawdopodobnie bojownika choć go nie przyłapałem.
Sprzęt bez zmian, oświetlenie 0.8w/l od niedawna podlewam makro i mikro.
=Komentarze mile widziane FOTO poniżej=
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.04.2012, 13:21 {2} przez KORNEL.)