• 14 Głosów - 3.93 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[200l] Nowa aranżacja aleksandra84

Ach te korzonki fajowe Wink Pierwsza klasa.
Tylko czekać na przyjęcie się i rozrost roślinek.
A co się stało z obsadą?

(27.06.2011, 13:47)wisnia0384 napisał(a):  A co się stało z obsadą?

Jak to co? Piątek był, rybka na obiad.

Obsada sobie w 102 pływaSmile Tam jest wysypiskoSmile Rośliny, ryby ogólnie przechowalniaSmile

Co do zjadania rybek akwariowych to nawet mój pies ich nie je tylko powącha i traci zainteresowanie. Jedynie brzankę różową zjadł ale to już kilka ładnych lat temu było. Jego przysmak to larwy chrabąszcza Big Grin

Mała aktualka:
Akwa ma już a może dopiero 2 tygodnie. Dziś nareszcie zamontowałam ( sama!!!) dodatkową 24w świetlówkę T5 która przysporzyła mi w życiu trochę kłopotów...
Roślinki się powoli rozrastają, glonów na razie odpukać brak, parametry wody w normie (choć może troche za wysokie kh bo ok 8-10). Było już kilka małych przycinek w celach zagęszczenia...
No i jeśli chodzi o obsade to chodzi mi po głowie ławica bystrzyka amandy. Jeśli ktoś ma te rybki to proszę o kilka słów min. czy się ładnie trzymają w ławicy, i czy w ogóle warto.

Uploaded with ImageShack.us

A TAK SIĘ KOŃCZY WYPRAWA DO SKLEPU PO ŚWIETLÓWKĘ....

Podoba mi się zbiorniczekSmile Z tego co widzę na fotce z autkiem to troszkę Cię wyniesie ta świetlówkaWink no ale zdarza się bo kto nie jeździ ten nie ma stłuczekWink

EEE koszty pokrywa Pan Czesio i jego ubezpieczenieSmile

Bardzo ładnie akwa zarastaSmile. Każda roślinka ma swój własny kolorek.
Cieszę się, że moja dzisiejsza wycieczka po EC nie zawierała takich niespodzianek :p.
Mam do Ciebie pytania odnośnie nawożenia. Stosowałaś metodę EI, a potem z niej zrezygnowałaś. Jak wtedy wyglądało nawożenie (tzn. po rezygnacji z EI)? Czym i jak (ile) teraz nawozisz/planujesz nawozić?

Ogarzysta

Przestałam nawozić EI tuż przed restartem więc szczerze mówiąc wyglądało to nijakSmile Teraz przez około miesiąc lecę na samym K+ a potem zamierzam się podszkolić z linii Aquaartu. Jedyne co mogę powiedzieć po kilku godzinach z dodatkową świetlówką to że jest niesamowita zmiana w bąblowaniu roślin. Woda gazowana to mało powiedzianeSmileSmileSmile

Witam po długiej przerwieSmile
Właśnie wróciłam z 3 tygodniowego urlopu i z drżeniem rąk włączyłam światło w akwa... Zastałam takie cuśSmile
( akwa było pod opieką mamy dolewała tylko 5 ml potasu dziennie)

Skocz do: