• 16 Głosów - 3.38 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jaka obsada do Twojego akwarium?

(28.05.2011, 00:47)JARO napisał(a):  MĄDRALA ! opisywałem warunki, pytałem o pomoc by rybki w osobnym zbiorniku konały ponad 24h (liczyłem że dadzą rade) i A ODPISYWALI ;jaką masz tęperature? jakie ph? TIP. to naprawde żenujące

To nie jest żenujące, to są podstawy i regulamin, także zacznij się do nich stosować, albo daj sobie spokój. Nawet nie znasz nazw swoich ryb. Czytałeś cokolwiek o nich? O ich wymaganiach, rozmiarze, pokarmie?

Witam , mam akwarium 112l i 25l na chwile obecną akwarium 112 jest w drodze i bedzie gotowe za jakieś 2 tygodnie , w 25l mam :
3 Tetry
3 Gupiki(1+2)
1 Zbrojnik Niebieski
3 Neony inessa
2 kiryśniki
1 Ślimak
1 Brzanka Różowa
1 Mieczyk
Rybki są młode max 4tygodnie , "glonojad" ma okolo 2,5 miesiąca
Specjalnie kupiłem Akwarium 112l (filmik poniżej) i chciałbym wiedzieć czy taka obsada bedzie ok do 112l , nie chciałbym zadnych rybek oddawać , ale moge dokupić .

Aaa i jeszcze kupiłem młode okolo 2 tygodni pielegnice meeka - parkę
Akwa- http://www.youtube.com/watch?v=o5YVCymARbY

Proszę o szybka i fachową odpowiedz na stronce , gg 20020017 , lub e-mail : Cod7@onet.pl

[112l] Ogólne

3 Tetry --> Jakie tetry?
3 Gupiki(1+2) --> Ok.
1 Zbrojnik Niebieski --> Ok.
3 Neony inessa--> Za mało na stado, dokup jeszcze z 6-7 sztuk.
2 kiryśniki --> Out, ryba do zbiorników przynajmniej 200 litrowych.
1 Ślimak --> Jakikolwiek to jest, ok.
1 Brzanka Różowa --> Ryba stadna. Albo brzanki albo neony.
1 Mieczyk --> Out, zbiornik za mały.
Tyle do obsady.

(28.05.2011, 17:10)LadiesMan217PL napisał(a):  Rybki są młode max 4tygodnie , "glonojad" ma okolo 2,5 miesiąca
Skąd znasz ich wiek??

(28.05.2011, 17:10)LadiesMan217PL napisał(a):  Aaa i jeszcze kupiłem młode okolo 2 tygodni pielegnice meeka - parkę
Do oddania.

To i ja mam zapytanie... akwa 63L, chcę zrobić ramirezy/kakadu.
Mogę tylko parkę czy mogę 2+1?
Jakie ryby i w jakiej ilości mogę do nich jeszcze , na pewno będą kiryski.
Proszę o odp. Wink

Akw 250L'

żółw
7x pielęgnica zebra
zbrojnik

Da rade tutaj coś włożyć aby zebry nie atakowały? Podoba mi się Sumik szklisty i głownie je bym chciał dodać(4-6szt) ale to chyba zbyt mała ryba?

Ryby z żółwiem? No nie wiem czy to dobry pomysł :/ A akwarium jest nastawione bardziej dla tego żółwia czy ryb? I jaki to jest żółw? Żółtolicy, czerwonolicy czy inny? Ewentualnie dodałabym jakieś żyworódki aby miał co jeść.

Sumiki raz-dwa połknie żółw.

Widziałem połączenia żółwio-rybne ale ryby zawsze były duże, większe od zebr no i nie wymagały bardzo czystej wody, żółwie to straszne brudasy

Filtracja jest dobra, zje czy nie zje, okaze sie. Pomijając żółwia chodzi mi tylko czy zebry nie będą ganiać sumików, czy przy 7 zebrach + 4-6szt sum. w 250L nie będzie zbyt gęsto.

Trochę takie dziwne rozumowanie " zje czy nie zje, okaże się "..... U mnie gupiki i glonojady zostawały zjadane więc nie wiem czy jest sens dawać jeszcze ryby. Mam nadzieję że twój żółw ma jakąś wysepkę.

Jasne, że będą je ganiać, zresztą to bardzo płochliwe rybki i ja żółw swoje cielsko zanurzy to one gotowe ze stresu paść.

Skocz do: