Poza tym trzymanie gupików w akwariach jest fajne jedynie jeśli mamy też w nim naturalnych "zjadaczy" narybku ( co skutkuje akwarium pow.100l) i wtedy jest radocha jak któreś przeżyje i dorośnie.
Co zrobisz jak nagle będziesz mieć 50 rybek w np.50 l akwarium? Z każdym miesiącem i więcej i więcej - sklepy skupują jak już wyrośnięte i wybarwione - myślę ,że najczęstsza praktyka w Polsce to albo kibelek,albo pobliski stawek,rzeczka.
Taki mały apel - nie kupujcie żyworódek skoro nie macie w planach co zrobić z ich rosnąca z dnia na dzień populacją ( chyba ,że tylko samce -wtedy jest ładnie ,kolorowo i bezproblemowo).
Witam Czy ten Gupik jest kotny bo mój kolega mówi że tak i że w sobote czyli jutro mam ją dać do osobnego akwarium.Ale ja myślę że ona kotna nie jest ,ponieważ ten gruby brzuch znika proszę pomóżcie mi macie tu kilka fotek
(06.05.2011, 23:24)KamiluSS13 napisał(a): Witam Czy ten Gupik jest kotny bo mój kolega mówi że tak i że w sobote czyli jutro mam ją dać do osobnego akwarium.Ale ja myślę że ona kotna nie jest ,ponieważ ten gruby brzuch znika proszę pomóżcie mi macie tu kilka fotek
W ciąży jest na pewno ; D w sumie trudno jest znaleźć dojrzałą samicę , przebywającą z samcami , która w ciąży nie jest. Miałem ten sam problem, tyle , że z molinezją, po karmieniu miała brzuch jakby mialo ją rozerwać, wyglądało to jakby miala zaraz rodzić , ale jednak nie , więc tu też wstrzymałbym się z przenoszeniem rybki jak na razie.
Witam chciałbym się zapytać czy gupik którego zdjęcie jest poniżej jest w ciąży (mówię od razu że jakość zdjęcia jest bardzo słaba ponieważ zdjęcie robione telefonem 1.3 mega pixeli) a więc to jest ten gupik:
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.07.2011, 14:19 {2} przez Gocol.)
no nie widac zbytnio czy ona jest w ciąze ,ale mozesz sam to sprawdzic.przypacz sie czy ma ciemnom plame pod ogonwm,w okolicach odbytu i ciemniejsza tyb szybciej bedzie sie kociła
a to moja samica w ciązy
czerwonym kółkiem zaznaczyłen tom kropke. na jednym zdjeciu widac lepiej na drugim gorzej
Ostrzeżenie(FORUM WARNING SYSTEM):
20% = Ignorowanie poprzednich ostrzeżeń. Wróć tu jak nauczysz się pisać poprawnie po polsku.
100%=ban (właśnie sobie nazbierałeś)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.07.2011, 13:42 {2} przez Olek.)